Menu

Willemijn groeide op in samengesteld gezin, waar hoor ik bij?

samengesteld gezin

In mijn vorige blog schreef ik over het huwelijk van mijn halfzus Mariska, die mijn broer Daan heeft misbruikt.

Sexueel misbruik

Mijn vader heeft het huwelijk van Mariska, wat toen nog niet eens een feit was, gered. Mijn moeder had nogal wat overhoop gegooid door het misbruik door mijn halfzus Mariska van mijn broer Daan, op dit moment naar buiten te brengen. Ze wist het al een aantal jaren en Daan had aangegeven dat hij niet wilde dat er iets mee gedaan werd. Het zou tussen hen blijven. De enige reden waarom het besproken was, was omdat Daan al vroeg seksueel actief was en mijn moeder zich afvroeg hoe dat kon.

Waar hoor ik bij?

Goed, de bruiloft ging door. Ik had niet een mooie jurk aan, maar één of andere stomme broek met een donkergroen truitje erop, wel van een duur merk, maar niet bruidsmeisje waardig en ik kleurde totaal niet bij de jurk van Mariska en/of de kleding van Herman.

Mijn vader ging op de foto met zijn dochter Mariska, haar nieuwbakken man Herman, mijn halfbroer Arjan en zijn ex vrouw. Op de foto als één gelukkige familie, dat wilde Mariska graag. Nepfoto! Hoe kun je de waarheid zo negeren?

Ik stond er naar te kijken en voelde mij leeg en verdrietig van binnen. Ik hoorde er niet bij en mocht niet op deze foto staan. Ik hoorde niet bij dit gezin! Ik hoorde bij mijn moeder en broer Daan, die niet (meer) bij mijn vader hoorde, maar daar hoorde ik dan wel weer bij. Oké, voel je hem? Verwarring! Verwarring alom! Het gevoel en de grote vraag; “waar hoor ik nou bij?” Dit gevoel heeft mij lang achtervolgd. Op een bepaald moment in mijn leven dacht ik dat het ik wist en toen heb ik de naam van mijn moeder aangenomen. Daar vertel ik later meer over.

Mijn vader vertrok

Het zal je misschien niet verbazen dat deze situatie tot weer een breuk tussen mijn ouders leidde. Mijn vader vertrok. Dit keer had hij het voor elkaar om een urgentieverklaring van de woningbouwvereniging te krijgen en hij betrok zijn eigen woning.

Mijn moeder en ik brachten echter wel de weekenden bij hem door. In deze weekenden bezochten wij mijn opa en oma en tantes in Limburg en brachten wij bezoekjes aan pretparken. Er kwamen ook wel weekenden voor dat mijn vader eigenlijk geen tijd had voor ons. Ik speelde dan veel met een vriendin van mij. Zij sliep regelmatig bij ons en wij konden ons uren vermaken met de poppen en computerspellen. Bij mijn vader thuis mocht en kon alles. Ook wel een zogenoemde laissez faire opvoeding.

Mijn broer Daan was tijdens deze weekenden in ons huis samen met zijn vriendin. Zij gaven feesten en partijen tot diep in de nacht. Geef ze eens ongelijk. Daan had het nodige te verwerken. Zijn vertrouwen was vroeger al geschonden door het seksueel misbruik en hij had zijn moeder zo gevraagd om het voor zich te houden en op het moment dat het haar uit kwam, schond zij ook zijn vertrouwen. En als klap op de vuurpijl ging zijn stiefvader ook nog bij hem weg, alsof het zijn schuld was dat hij misbruikt was door de dochter van zijn stiefvader! Chapeau!

Ik ben Willemijn, 35 jaar en moeder van twee jongens (8 jaar) en een meisje van 6. Ik heb 10 jaar een relatie met mijn vriend. Ik ben opgegroeid in een samengesteld en gebroken gezin. De relatie van mijn ouders was niet bepaald stabiel en binnen het samengestelde gezin gebeurde er ook van alles. Toen ik 19 was gingen mijn ouders definitief uit elkaar. Alle negatieve gevolgen van dien, zoals parentificatie en ouderverstoting, waren bij ons aan de orde. Daarover zal ik bloggen, zodat de ouders die nu in scheiding liggen bij het lezen van mijn blogs zullen denken: “Dit willen wij niet voor onze kinderen. Wij gaan het anders doen. Wij gaan als vrienden uit elkaar en zullen er samen voor onze kinderen staan. ALTIJD!”

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− zes = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.