Menu

Tips van de budgetcoach

Hierbij wat tips van een budgetcoach om je uitgaven ook na een echtscheiding in de hand te houden:

Maak een overzicht van inkomsten en uitgaven want dan alleen weet je waar je op kunt bezuinigen.

Kijk naar wat je uitgeeft aan bijzondere dingen zoals cadeaus, verjaardagsfeestjes, versnaperingen, loterijen, giften en bloemen e.d.

Kijk iedere maand je bankafschriften en de bewaarde bonnetjes na of er geen rare uitgaves op staan.

Doe geen impuls aankopen en vraag je zelf altijd af “heb ik het nodig”

Vergelijk de prijzen voor je iets aanschaft via folders of internet.

Ga nooit rond koffie of etenstijd naar een supermarkt.

Maak altijd een boodschappenlijst en wijk daar niet vanaf en probeer ook eens wat minder bekende producten.

Dien declaraties en onkostenvergoedingen in hoe klein de bedragen ook zijn.

Reken uit wat je netto verdient en zet dit af tegen hetgeen je wilt aanschaffen en stel dan de vraag, is dit het dit waard om zoveel uur te moeten werken voor deze aanschaf.

Pin een vast bedrag per week en zorg dat je daarvan rond komt en maak daar een sport van.

Indien je er niet meer uitkomt neem dan een budgetcoach in de hand.

Stel je zelf een doel voor ogen wat je met het bezuinigde geld wilt gaan doen, maar beloon je zelf van tijd tot tijd als je weer een bepaald bedrag hebt gehaald.

Bij uitspattingen (bijv. uit eten) stel een dag daarna een balans dag (pasta of brood) in.

 

Klik op de foto om het interview met Jaco Brouwer, budgetcoach, in RTL Nieuws te bekijken.

RTL

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ twee = 3




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Welke omgangsregeling past bij welke leeftijd? Het is een vraag die vaak opkomt wanneer we de complexe wereld van co-ouderschap en omgangsregelingen betreden. Elke situatie is uniek, en het vinden van de juiste omgangsregeling blijft maatwerk. Toch zijn er handvatten om tot weloverwogen beslissingen te komen, gebaseerd op de specifieke behoeften van verschillende leeftijdsgroepen. In Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.