Menu

Wisselstress voor kinderen van gescheiden ouders

wisselstress voor kinderen van gescheiden ouders

Het weekend is weer net achter de rug. Voor veel kinderen van gescheiden ouders betekent het weekend dat zij van huis verwisselen. Kinderen kunnen last hebben van wisselstress. Hoe kan je  je kind helpen om zich zo snel mogelijk weer thuis te voelen?

Wees als gescheiden ouders beschikbaar voor je kind, maar temper je verwachtingen. Geef het kind de ruimte om zich even terug te trekken, ofwel fysiek op zijn of haar eigen kamer, ofwel door hun telefoon of de tv een tijdje te dulden. De telefoon is hun lijn naar hun vrienden, een constante factor in een verder roerige wereld. Dus probeer je daar niet te snel aan te ergeren… “ik heb je al een week niet gezien en nu zit je maar op je telefoon te kijken” (herkenbaar?).

Een beetje bijpraten gaat vaak makkelijker tijdens een bezigheid. Tijdens een potje kaarten of samen een taart bakken kan je terloops een hoop bespreken. Je hebt vast al wel eens gezien hoe Abel dat doet:

Ook kan een flinke knuffel, een stoeipartij of een lekker fysiek spel de spanning breken. Een tafeltennistafel, een dartbord en eigenlijk alles waar een bal bij komt kijken werkt super.

En heeft een kind écht last van heimwee of wisselstress, probeer dan samen met het kind en je ex te zoeken naar oplossingen. Helpt het om het huisdier mee te nemen, of een knuffel? Helpt het om een lichtje aan te laten? Of misschien kan je samen met je ex een ritueel bedenken dat in beide huizen werkt. Bijvoorbeeld voorlezen uit hetzelfde boek.

Wat je natuurlijk niet moet doen, is bij de voordeur ruziemaken met je ex… maar dat is zó’n open deur.

Hoe is het bij jullie gegaan afgelopen weekend? We zijn benieuwd naar jullie reacties.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ twee = 6

Vlog

Waarom is het voorbij? Waarom wil hij of zij scheiden? Wat is er mis gegaan? Deze vragen komen vaak voorbij bij scheidingscoach Roos Boer. Ze vlogt erover: Scheidingscoach Succesvol ScheLees verder > Waarom wil zij scheiden?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk