Menu

Je bent niet alleen met kerst!

kerst

Deze kerst wordt, net als zo’n beetje dit hele jaar, anders dan anders. Misschien zit jij middenin je scheiding en is dit voor jou wel een geluk bij een ongeluk. Even geen kerstdiner met allemaal, gelukkig ogende, stellen. Maar aan de andere kant mis je misschien ook wel de steun van het samenzijn met een gezellige vriendengroep.

Om je toch een beetje op te beuren en om je vooral te laten voelen dat je niet alleen bent, hebben we een paar mooie kerst blogs van onze ervaringsdeskundige bloggers van de afgelopen jaren voor je op een rij gezet.

Maak er het beste van! Adem in, adem uit en voor je het weet is het 2 januari…

Liefs Elske en Annelies

December blogs

Is het de eerste keer sinds de scheiding dat je de feestdagen niet meer samen doorbrengt? Of misschien is het niet de eerste keer, maar zie je er ook tegen op. December met al z’n feestdagen is voor veel mensen een zware maand. De feestdagen zijn bij uitstek de dagen die je gezellig met je gezin en familie hoort door te brengen. Gezellig samen met mezelf alleen onder de kerstboom?!

kerst patchwork family

Feestdagen. De dagen waarop het ineens heel erg duidelijk wordt dat je je eenzaam voelt, dat je gezin je gezin niet meer is, dat je niet naar je ouders kunt, omdat ze met hun nieuwe geliefde op vakantie zijn of niet meer bij elkaar wonen, maar met anderen die je vreemd zijn. De nieuwe realiteit, de realiteit van gebroken relaties, stiefgezinnen en extended family. Kerst met een patchwork family, maak er fijne feestdagen van!

herinneringen maken

Een appje van mijn ex. We zijn niet on speaking terms, dus de puur strikt noodzakelijke communicatie vindt uitsluitend per app en mail plaats, op mijn verzoek. “Vind je het goed als de kinderen tweede Kerstdag iets later komen? “We” willen uitgebreid dineren.” De vraag “wie zijn we” brandt op m’n lippen. Ga je niet menen. Die stiekeme buitenechtelijke trol waarover hij al zéker 3 jaar stiekem doet (of zoiets) met míjn (MIJN) kinderen aan het Kerstdiner…. ? Loes: nieuwe herinneringen maken met kerst

verdeling kerstdagen

Dit is het eerste jaar dat de dingen anders gaan lopen. De Kerstdagen hebben we geregeld, ook in ons convenant. De tweede van alle dubbele feestdagen doen we iets met het gezin. Of het nu familiebezoek is of een uitstapje, we doen iets samen. We moeten het nog gaan plannen maar de principe-afspraak ligt er. Oud en Nieuw hebben we omschreven als ‘bij de ouder waar de kinderen dan zijn’. Verdeling van de feestdagen na scheiding. Nico vertelt

I’m a sucker for Christmas lights… Het kan goed zijn dat ik diezelfde zin vorig jaar ook al in een blog heb gebruikt. Maar in december is de wereld voor mij anders. Ik laaf me aan de warmte, gezelligheid, lichtjes, pakjesavonden en het “iets” wat in de lucht hangt waardoor de wereld er net even wat mooier uitziet en aanvoelt. Met kerst is alles anders, blog van Astrid

alleen met kerst

Vloekend plak ik een Sinterklaas raamsticker op mijn raam voor de lieve mannetjes. Lijkt me leuk, voor als ze thuiskomen straks. Ik strijk het kreng glad met mijn bankpas en doe een stap achteruit. Zo, dat zit er op. Samen met de herfsttafel ziet het er allemaal gezellig uit, zo in het najaar hier in huis. In de avond belt mijn vader. Wat ik met kerstavond eigenlijk doe? Nanouk is alleen met kerst. Wat vindt ze daar eigenlijk van?

kerst zonder kinderen

Feestjes met of zonder kids. Het komt steeds dichterbij…de feestdagen waar ik vroeger zo naar uit keek. Heerlijk pakjes avond met ons gezin en opa en oma erbij. Of kerst met allemaal cadeautjes onder de boom. Maar sinds de echtscheiding kan ons gezin niet echt een gezin meer genoemd worden en voelt het helemaal niet meer als “feest”. Als ik er nu over nadenk dan sla ik het liefst die dagen over. De feestdagen na mijn echtscheiding, blog van Denise

Lees meer blogs van ervaringsdeskundigen.

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× vier = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.