Menu

Man vermoedt dat hij onterecht partneralimentatie betaalt

1 reactie
onterecht partneralimentatie

Ik wil een zaak met je delen, waarin ik onderzoek deed naar een vermoeden van onterecht betaalde partneralimentatie. Dit is een waargebeurd verhaal. Na goedkeuring van mijn cliënt mocht ik zijn verhaal met je delen.

Eerst geliefden, nu tegenover elkaar bij rechtbank

Vorige maand moest mijn cliënt voorkomen bij het GerechtsHof in Den Haag. Hij stond tegenover zijn ex-vrouw in de rechtbank. Eerst waren ze geliefden, getrouwd en deelden lief en leed samen. Nu stonden ze recht tegenover elkaar. Hard, vreemd en bizar vindt hij het dat het zover moest komen.

Mijn cliënt is een aardige, loyale, vriendelijke goedlachse vent. Hij heeft een goedbetaalde baan en is van middelbare leeftijd. Hij heeft 2 kinderen; een jongen van 8 jaar en een meisje van 6 jaar waar hij dol op is. Na een pijnlijke scheiding 2 jaar geleden, een emotionele achtbaan, heeft hij toch een redelijke band opgebouwd met zijn ex-vrouw. Hij ziet zijn kinderen 1 keer in de 2 weken een week. Hij betaalt netjes elke maand de kinder- en partneralimentatie.

Stiekem samenwonen

Maar het ging niet goed met hem. Hij had een knoop in zijn maag en sliep en at al geruimde tijd slecht.

Hij is er een tijdje geleden achtergekomen dat zijn ex-vrouw een nieuwe partner heeft, waarmee ze “stiekem” samenwoont. Bij navraag bij zijn ex-vrouw of dit juist was, ontkende ze dit.

Hij heeft van iemand gehoord dat zijn ex-vrouw een nieuwe leuke partner heeft. Die persoon wist ook te vertellen dat ze zo leuk zijn samen en hoe ge-wel-dig hij is voor zijn kinderen.

Betaalt hij onterecht partneralimentatie?

Via zijn advocaat kwam hij bij mij terecht. Of ik hem kon helpen om een onderzoek in te stellen naar zijn ex-vrouw, of zij samen met haar nieuwe partner een gemeenschappelijke huishouding voert, een duurzame effectieve relatie heeft en samenwoont.

Het was heel bang dat hij de relatie met zijn ex-vrouw en zijn kinderen op het spel zette. Maar hij besefte dat dit zo ook niet verder kon. Hij ervoer een gevoel van machteloosheid, verraad, bedrog en verdriet.

Ik vind het bijzonder moedig dat hij voor zichzelf koos, wat een held!

Duurzame relatie

In de voorafgaande onderzoeksfase kwam naar voren dat zijn ex-vrouw een nieuwe duurzame relatie had. Met haar nieuwe partner, deed ze samen de boodschappen, liet ze de hond uit en leefde ze samen in 1 huis. Maar ze hielden wel 2 huizen aan. De kinderen wisten dit ook al maar moesten liegen van hun moeder en mochten niets tegen papa zeggen. Wat de kinderen vreselijk vonden. Dit heeft een negatieve impact op het leven van de kinderen, hun zelfvertrouwen en de schoolprestaties gehad.

Zijn ex-vrouw ontkende dit. Hij had bewijs door middel van wettige bewijsstukken; fotomateriaal met tijden en datum, in handen. Hij kon dit uitgebreide rechtsgeldige rapport overhandigen bij het Gerechtshof.

Hoe gaat het nu met hem?

Hij voelt zich uitstekend en voelt zich letterlijk bevrijd. Hij heeft weer plezier in het leven en onderneemt weer leuke dingen, hij is zelfs weer aan het daten. Het contact met zijn kinderen is hetzelfde gebleven, of misschien wel verbeterd omdat het nu met hem ook goed gaat.

En de relatie met zijn ex-vrouw? Helaas is scheiden geen moment maar een periode. Waarin je je vaak afvraagt wat er allemaal gebeurt. Of het het waard was? Of het wel de juiste beslissing was? Maar het is ook een periode waarin je voor jezelf moet kiezen. Moet doen wat voor jou goed is om verder te gaan en moet kijken wat voor jou belangrijk is voor nu en in de toekomst.

Dutch Detective Agency

Wij kunnen je helpen. Door je exacte vraagstelling te onderzoeken en door bewijs te verzamelen. Het resultaat? Duidelijkheid, rust en zekerheid in je business en privé leven. Betaal jij onterecht partneralimentatie? Doe dan hier de test en ontdek in 3 minuten wat jij kan doen. Of heb je andere vragen, vraag dan GRATIS een situatiebespreking aan. * Een situatiebespreking is een telefoongesprek van ca. 30 minuten.

REACTIES

Xz - 23 mei 2019

Begrijpelijk, maar ook jammer dat het zo gaat. Het toppunt van liefde is loslaten. Het toppunt van angst is vasthouden. Angst staat voor de eigen ik. Liefde voor samen. De kunst is bij het afscheid het samen voorrang te geven, waardoor de eigen ik niet in angst hoeft te zitten en er dus uiteindelijk beter van af komt. In deze casus staat er een sanctie op samenwonen....knoop in de maag, liegen, dus ook de kinderen moeten meeliegen, etc. Met rechtzaak tot gevolg. Hoe kan het anders ? Stimuleer het samenwonen, stimuleer het werken van de alimentatie ontvanger. Bijv. Door te zeggen : ik ben heel blij voor je als je gaat samenwonen of trouwen of anderszins een nieuwe partner vindt of meer gaat werken. Teneinde dat te stimuleren leggen we in het convenant vast dat je dat voor een proefperiode mag doen van 2 jaar. In die periode wordt de partneralimentatie gewoon doorbetaald. Mocht blijken dat de relatie strandt binnen die 2 jaar, dan wordt ook gewoon doorbetaald. Mocht er een bestendige.relatie komen dan stopt de partneralimentatie na deze 2 jaar. Voorwaarde is wel dat er bij aanvang een melding van samenwonen wordt gedaan aan de alimentatiebetaler. Blijft dit achterwege dan kan de alimentatiebetaler de rechtbank verzoeken om de alimentie te stoppen.per datum ingang samenwonen. Voor.werk zou je bijv.een bedrag per jaar kunnen afspreken dat vrij te verdienen is. Bedoeling is dat dit stimulerend werkt om werk en inkomsten te verkrijgen. Iemand stopt niet als relatie goed loopt.of zelf in staat is voldoende inkomen te verkrijgen. Geen angst.meer en uiteindelijk is de betaler dus beter af. Net als de ontvanger overigens. Succes

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 × een =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.