Menu

Oude liefde roest niet, blog van Olivia

gescheiden en nieuwe liefde

gescheiden en nieuwe liefde

Mijn besluit om voor het verstrijken van de proeftermijn van een jaar toch definitief van X te scheiden ontstond door een aaneenschakeling van gebeurtenissen. Zoals gezegd, we waren verder van elkaar verwijderd dan ooit. Met X praten over hoe verder, lukte niet, iedere poging werd resoluut afgewezen en dat droeg niet bij aan mijn toch al onrustige gemoedstoestand.

Mijn leven stond op z’n kop. Ik woonde in een ander huis, een andere buurt waar ik enorm moest wennen. De kinderen waren zichzelf niet, mijn werk ging gewoon door, die proefscheiding kreeg maar geen handen en voeten enzovoort. Ik was mezelf volkomen kwijt. De grond schudde onder mijn voeten, net als bij een aardbeving. En ik? Ik probeerde alleen maar krampachtig niet om te vallen. Mijn mantra: als ik maar sterk en stabiel blijf, oog heb voor alles en iedereen om me heen, dan komt het goed. Met het verstrijken van de tijd klopte dat als een bus. Het ging van lieverlee met iedereen beter, behalve met mij.

Het meest last had ik van dat vreselijke alles verterende schuldgevoel. Dat ik ondanks al mijn goede voornemens, beste bedoelingen, inspanningen, gefaald had. Gefaald als partner, als moeder. Ik had mijn puberende kinderen, hun veilige haven, ons gezin, ontnomen. En waarvoor in hemelsnaam? Ik werd toch niet geslagen? Hij dronk niet overmatig, gokte niet, gebruikte geen drugs, we hadden geen schulden, hij ging niet vreemd, we hadden geen dramatische ruzies, er was geen sprake van misbruik of andere excessen. Ik had gewoon, evenals zo velen een doorsnee huwelijk met drie kinderen en ik was ongelukkig.

Zat ik maar onder de blauwe plekken dacht ik wel eens. Vond ik maar lege flessen in huis, hadden we maar financiële problemen door zijn toedoen, had hij maar een minnares, dan was het voor iedereen klip en klaar dat het echt niet meer ging. Nu keken de meesten mij meewarig aan. Ik was een gevalletje ‘Is dit alles’. Een kind, een huis een auto en elkaar. Tja. Want hoe leg je uit wat het met je doet als je getrouwd bent met iemand die vooral getrouwd is met zijn werk die alleen gevoelens van anderen begrijpt als hij ze op analytische wijze, onderbouwd met feiten krijgt aangereikt.

Met een (tijdelijke) andere vrouw had ik misschien nog wel kunnen dealen, maar met die alles verslindende werklust, continue afwezigheid in letterlijke en figuurlijke zin, daar kon ik uiteindelijk niet meer tegen. Emotionele verwaarlozing wordt zwaar onderschat. Niet zo verwonderlijk dus dat 8 maanden na ingang van onze proefscheiding ik voorzichtig een oude liefde opnieuw toeliet in mijn leven. Want oude liefde, die roest niet.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 8 = zestig vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.