Menu

5 manieren om je hoofd leeg te maken tijdens een scheiding

Een scheiding is nooit leuk. Je gaat na een langere tijd samen te zijn geweest met iemand uit elkaar en daar komen een hoop emoties bij kijken. Of je nu een vrouw of een man bent, het blijft een heftige tijd. Het is goed om dan even het hoofd leeg te maken, zodat je in het proces geen beslissingen neemt waar je later spijt van krijgt. We hebben 5 manieren op een rijtje gezet om je hoofd leeg te maken tijdens een scheiding. 

  • Ga klussen

Heb je altijd de badkamer of die ene kamer in het huis willen aanpakken, maar heb je nooit de tijd voor ervoor gehad? Dan is het nu het goede moment om te gaan klussen. Een scheiding betekent waarschijnlijk ook dat een van jullie ergens anders gaat wonen. Ben je degene die in het huis mag blijven? Dan mag jij eindelijk beslissen hoe alles eruit gaat zien. Bestel een Makita set en ga aan de slag met het gereedschap! Je zult merken dat al het boren en timmeren je hoofd lekker leeg maken. 

  • Hoofd leegmaken door te sporten

Ga lekker sporten om je hoofd leeg te maken. Alhoewel het wel een goede manier is om even je gedachten te verplaatsen, hoef je niet per se alles krom te trekken in de sportschool. Een halfuurtje hardlopen of wandelen doet ook al wonderen. Zet je favoriete muzieklijst op en neem een momentje voor jezelf. Hierbij doet de natuur ook veel voor je lichaam en gedachten , dus ga ook eens lekker het bos in. 

  • Ga koken 

In een heftige periode als een scheiding heb je waarschijnlijk minder eetlust of ga je juist meer eten door alle stress. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en hierin een balans te vinden. Ga eens op zoek naar nieuwe recepten die je altijd al hebt willen proberen. Koken is een goede manier om je hoofd even leeg te maken. Het leuke hieraan is dat je erna een heerlijke maaltijd op tafel hebt. Zorg zelf voor de lichtpuntjes in deze donkere tijden.

  • Schrijf je gedachten weg

Een andere manier om je hoofd leeg te maken is door je gedachten weg te schrijven. Door je emoties, gevoelens en gedachtes op papier te zetten, kan je het misschien beter een plekje geven. Dit zal dan zorgen voor meer rust in je hoofd. Daarnaast kan schrijven helpen om de negatieve gedachten los te laten. Schrijf deze op en gooi ze weg. Dit werkt echt! Je zal merken dat dit je goed zal doen. 

  • Mediteer voor ontspanning

Heb je wel eens aan meditatie gedacht om je te ontspannen? Het klinkt misschien heel zweverig, maar het werkt erg goed. Ademhalingsoefeningen zorgen voor een positieve invloed op je focus en herstellen. Begin met 5 minuten mediteren. Ga rechtop zitten en observeer je ademhaling. Luister en voel hoe je lichaam zich vult met lucht. Hoe je in- en uitademt. Doe dit een paar keer per dag en je zult merken dat je meer rust krijgt in je hoofd. 

Dit zijn 5 manieren om je hoofd leeg te maken tijdens een scheiding. Elk persoon is natuurlijk anders en niet alle manieren zullen voor je werken. De een gaat misschien graag los met een cirkelzaag van Makita, de ander weer door ademhalingsoefeningen met een ontspannende meditatie. Ontdek zelf wat het beste bij je past. Hopelijk krijg je meer rust in je hoofd en kan je de moeilijke periode goed afsluiten. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier − = 2




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.