Menu

6 tips om na het dieptepunt van je scheiding vooruit te kijken

1 reactie
na herdieptepunt van je scheiding

6 belangrijke steunpunten om vooruit te kijken na je scheiding

Iedereen die een scheiding meemaakt bereikt op een bepaald moment zijn of haar dieptepunt. Het moment waarop het gevoel van machteloosheid toeslaat en je even niet meer weet hoe je hiermee om moet gaan.

Bijvoorbeeld het punt waarop je jezelf zo slecht voelt in je relatie, dat een scheiding onvermijdelijk is of wanneer je ontdekt dat je ex een nieuwe vriend of vriendin heeft. Wat de oorzaak ook is, het is goed om te weten dat het dieptepunt ook het moment van een nieuw begin betekent. Het machteloze gevoel dat je op dit moment hebt, kan namelijk niet erger worden. Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan. Met die gedachte in het achterhoofd is dit hét moment om weer grip op je leven te krijgen. Maar wat heb je nodig om vanaf hier verder te kunnen? Hierbij een aantal belangrijke steunpunten:

  1. Vrienden en familie. Op dit moment heb je hun steun meer nodig dan ooit. Praat met ze, huil bij ze uit en laat ze voor afleiding zorgen. Ze zijn er graag voor je op dit moment.
  1. Zowel mentaal als fysiek is het goed om in vorm te zijn om uit een dal te klimmen. Wanneer je tevreden bent over je lijf, ben je mentaal sterker en vice versa. Begin bijvoorbeeld met ieder weekend een stevige wandeling in de natuur, meld je aan voor sportlessen of spreek met vrienden af voor een mooie fietstocht.
  1. Wat is hetgeen dat je het liefste doet? Zet dit voor jezelf op een rij en voer het uit. Het zou geweldig zijn als je werk je passie is, maar vrijwilligerswerk geeft ook veel voldoening of een bepaalde hobby. Plan een mooie reis of volg die ene cursus. Investeer in jezelf en doe wat je graag doet.
  1. Omgaan met een scheiding vergt moed. Niet alleen het besluit voor een scheiding, maar ook het regelen en invullen van je ‘nieuwe’ leven. Hoe je moed creëert? Door te besluiten het te hebben. Adem in angstige of onzekere situaties diep in en uit, en ga ervoor. Zo werk je tegelijkertijd aan je zelfverzekerdheid.
  1. Heb je kinderen? Wees er dan voor ze. Naast het feit dat ze natuurlijk ontzettend belangrijk voor je zijn, geeft een kind je een gevoel van bestaansrecht en een doel in het leven.
  1. Tijdens een scheiding liggen minderwaardige gevoelens op de loer. Maar zonder een beetje zelfrespect wordt het heel lastig om op te krabbelen na het dieptepunt van je scheiding. Denk daarom niet alleen aan de fouten die je hebt gemaakt of wat je anders had kunnen doen. Bedenk liever wat jouw kwaliteiten zijn die je gaan helpen om vooruit te komen.

Hoe hard je je best ook doet om weer op te krabbelen na het dieptepunt van je scheiding, soms lukt het gewoon een dagje niet en dat is ook helemaal niet erg. Wel is het belangrijk om jezelf dagelijks te herinneren aan de mooie dingen in je leven. Een goede manier om dit te doen is het dragen van een sieraad dat bijvoorbeeld voor jouw mooie herinneringen, kwaliteiten, kinderen, passie en ‘nieuwe’ leven vol met mogelijkheden staat. Je kunt een sieraad kopen dat dit symboliseert, maar ook laten maken bijvoorbeeld van oud goud of je ex-trouwring.

De goudsmeden van atelier Sieraad Laten Maken door goudsmid en sieraadontwerpster Marijke Mul, zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van sieraden op basis van iemands verhaal en emoties. Bekijk in deze blog een aantal mogelijkheden.

 

REACTIES

Profielfoto van ikke1983

ikke1983 - 8 apr 2018

Heel mooi verwoord. Maar blijft pijnlink

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven × 4 =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

6-8 wekenprogramma van de KernAanpak Bij de KernAanpak hanteren we een andere benadering dan reguliere relatietherapie of mediation. Wanneer één partner uit elkaar wil en de ander niet, drukken wij eerst op de pauzeknop. In de eerste 6-8 weken bespreken we geen scheiding en bieden we geen relatietherapie. We onderzoeken de bijdrage van beide partners Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.