Menu

7 logistieke tips bij co-ouderschap

co ouderschap

Steeds meer mensen kiezen voor co-ouderschap. Het gezamenlijk opvoeden van je kinderen is het mooiste wat je de kinderen kan geven, ook al woon je niet meer samen.

De belangrijkste voorwaarde is dat je nog goed kan communiceren met elkaar. Communiceren zónder ruzie, en het liefste zonder spanning. Want die spanning wordt natuurlijk altijd gevoeld door de kinderen.

7 logistieke tips bij co-ouderschap

Petra Vollinga (lees hier ons interview met haar) geeft in het Grote Co-ouder Doe Boek de volgende 7 logistieke tips bij co- ouderschap:

  1. Koop in godsnaam alles dubbel, of in ieder geval genoeg van alles in twee huizen, het bespaart je een hele hoop ergernis.
  2. Verhuis niet alles. Je kunt duidelijk afspreken welke dingen in welk huis blijven. Bij mamma een Play Station, bij pappa een Ipod, whatever. Leer je kind dat het juist heel leuk is dat je in het ene huis met het één kunt spelen en in het andere met het ander. Zo raak je die dure spullen in ieder geval niet kwijt.
  3. Ga niet zeuren over spullen die ‘van jou’ zijn. De spullen zijn niet van jou, maar van je kinderen. Daar zorg je nog steeds samen voor, dus het boeit niet wie wat heeft betaald of uitgezocht. Zolang ze met je kind meeverhuizen of in het andere huis een plek hebben is het goed.
  4. Zorg er één keer in de twee weken voor dat alle echt noodzakelijke dingen weer op de goeie plek terechtkomen. Spreek met je ex af wat waarheen moet en doe dat lekker zelf. Of bel op en vraag of hij/zij het in de schooltas wil stoppen.
  5. Woon je dicht bij elkaar? Laat je kind dan af  en toe iets ophalen uit het andere huis als het dat graag wil. Op die manier laat je zien dat het altijd zijn huis is, ook als het op dat moment in het andere woont.
  6. Doe je week op, week af? Maak dan een grote heen-en-weertas. Die tas verhuist altijd met het kind mee en daar kunnen ouders dus van alles instoppen en uithalen. Kijk wel nog een keer naar de bovenste tip, hoe minder er heen en weer hoeft hoe beter.
  7. Val je kind niet lastig met irritaties die eigenlijk voor je ex bedoeld zijn. ‘Je vader koopt nooit onderbroeken’ of ‘Die moeder van jou weet echt niet hoe ze een tas moet inpakken’. Niet doen. Niet. Dus.

 

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 − drie =

Vlog

We hebben continue strijd over de kinderen. Over echt álles! Ik wil echt niet dat hij in mijn huis komt als Lisa weet terug naar mij komt. En ik mag ook niet binnenkomen bij hem. Wat kan ik doen? Roos van Succesvol Scheiden het Gooi vlogt eLees verder > vechtscheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.