Menu

Auto kwijt na scheiding – van autoverhuur tot carpoolen: de oplossingen

auto kwijt na scheiding

Naast het vinden van een nieuw huis, het regelen van (heel veel) zaken, papierwerk en andere stappen wat betreft het gezin zijn er bij een scheiding ook dingen die je moet opgeven. De meeste dingen zijn materiële zaken, en het goede daaraan is dat daar altijd een oplossing voor is. Voor wie zijn of haar auto kwijt is na een scheiding, zijn er heel veel opties om deze tegenslag het hoofd te bieden.

Een scheiding zet je leven op zijn kop. Dat betekent niet dat een scheiding geen goede stap is: het kan juist een noodzakelijke verandering zijn die heel positief uit zal pakken voor je leven. Maar een makkelijke stap, dat is het nooit. Hoewel je voor jezelf de beslissing hebt genomen, en je partner er mee akkoord is gegaan, is de eerste stap het begin van een langdurige procedure, die jaren in beslag kan nemen. Juridische zaken, administratieve zaken, financiële zaken, om maar niet te spreken van kinderen (als die er zijn) en alle spullen en het huis die je deelt.

Maar voor elk probleem, voor elk obstakel, is een oplossing. Oplossingen die soms meer voor de hand liggen dan je denkt, waardoor je achteraf denkt: “waar heb ik me eigenlijk druk om gemaakt?”. Wie bijvoorbeeld bang is zijn of haar onafhankelijkheid te verliezen bij het kwijtraken van de familieauto, en wie niet gelijk een nieuwe auto kan kopen, zijn er de volgende oplossingen.

scheiding

Bron: Pexels

Voor wie er nog nooit gebruik van heeft gemaakt: met services als Uber gaat er een wereld voor je open. Er is dankzij Uber, en andere taxiservices, meer keuze uit verschillende services en dat heeft de prijs goed gedaan: die is namelijk gedaald. Voor de meeste mensen is het te duur om voor alle mogelijke ritjes een Uber of andere taxidienst te bestellen, maar voor bepaalde momenten (avondjes uit bijvoorbeeld) kan het bestellen van een Uber de ideale oplossing zijn. Waar heb je die eigen auto nog voor nodig?

Als je voor je werk een auto nodig hebt, dan zou je eraan kunnen denken om, zeker voor de eerste maanden waarbij je alles op financieel gebied nog een beetje moet uitzoeken, een auto te huren. Een auto huren hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn, ook niet op langere termijn. Websites als goedkoperautohuur.nl zorgen ervoor dat het huren van een auto op alle momenten en voor elke periode voordelig voor je uitpakt. Deze optie kan extra voordelig voor je zijn als je een vakantie aan het plannen bent: je kan via dergelijke websites namelijk ook in het buitenland een auto huren. Als je bijvoorbeeld de zon wilt opzoeken, en je zit te denken aan autohuur in Spanje, dan heb je helemaal geen eigen auto meer nodig om alsnog onafhankelijk en vrij op vakantie te kunnen!

auto naje scheiding

Uiteraard een hele voor de hand liggende oplossing, maar eentje die je toen je nog een eigen auto had misschien nooit gebruikte, is het openbaar vervoer. Of je nou met de metro, met de bus, de trein of de tram gaat: met name als je in een grote stad woont heb je sowieso geen eigen auto nodig om je te kunnen verplaatsen. Sterker nog, het openbaar vervoer valt goedkoper uit en is in grote steden sneller dan een auto. Ook tussen steden is het een fijne vorm van transport en voor forenzen is de trein al helemaal top, zeker als je nog werk moet afkrijgen!

Als je op een plek met minder openbaar vervoer woont, en je moet bijvoorbeeld elke dag dezelfde weg naar werk afleggen, dan kan je kijken naar de opties voor carpoolen.

Carpoolen kent tal van voordelen: naast dat het een leuke manier is om nieuwe mensen te ontmoeten, is het ook een stuk goedkoper om een auto te delen, al helemaal als je collega´s hebt die in dezelfde buurt wonen. Er zijn tegenwoordig applicaties voor, en anders kan je op sociale media soms groepen vinden met mensen die plekken in hun auto aanbieden.

Met alle opties hierboven zal je al snel merken dat je een eigen auto veel minder nodig hebt dan je denkt. En naast de kosten die je bespaart, zijn alle bovenstaande opties ook nog eens beter voor het milieu!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − vier =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.