Menu

De integratie van een samengesteld gezin

samengesteld Gezin

Na een geleidelijke kennismaking besloot John bij Marieke in te trekken. Waarom nog langer wachten? Het ging goed met hen en de kinderen zouden vanzelf wennen. Wanneer je ook gaat samenwonen en een samengesteld gezin wordt…. Het is altijd een periode van wennen voor kinderen.

Het samengesteld gezin, hoort hij er eigenlijk wel bij?

Al snel merkte hij dat hij het gevoel had er niet bij te horen. De kinderen knuffelden met hun moeder, ruzieden met hun moeder, en hij nam daar geen deel aan. Hij had het gevoel dat dat niet kon.

Ook als hij rondkeek in huis: niets was van hem, alleen zijn kleding. Ze kochten samen een kastje en nog wat andere kleine spullen, zodat hij het gevoel had dat er ook iets van hem bij was. Toch bleef dat knagende gevoel van “niet thuis” zijn.

Ze trouwden en kochten samen een woning. Hij dacht dat alles nu was opgelost. Toch voelde hij zich niet vrij om te vragen aan haar kinderen om hun spullen op te ruimen. Te lange tijd had hij zich geschikt en zich nergens mee bemoeid, tegelijk ergerde hij zich steeds meer.

Enkele keren was het al gekomen tot een uitbarsting. Haar kinderen waren erg geschrokken van zijn boosheid. Ze begrepen het niet. Ook hadden ze geen idee wat ze allemaal nog meer “fout” deden in zijn ogen.

En nu?

Toen hij mij vertelde van welk gedrag hij ook last had en vroeg ik: weten de kinderen dat ook? Hij had er nooit iets over gezegd. Zijn vrouw zei meteen: ik denk echt niet dat ze weten dat jij je daar aan stoort!

Zij had steeds het gevoel dat soort dingen voor hem te moeten zeggen, maar eigenlijk werd ze er ook een beetje moe van…. Ze had het gevoel steeds te moeten schipperen, met iedereen rekening te moeten houden. Ik gaf hen een voorbeeld hoe dit soort dingen bespreekbaar gemaakt konden worden. Het loopt nu prima in hun gezin.

Nellie Timmermans

www.stief-gezin.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 6 = negen




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.