Menu

Partneralimentatie en een nieuwe duurzame relatie, wat als je ex ontkent?

10 reacties
partneralimentatie nieuwe relatie

Eerst een vechtscheiding en nu dit…

Ruim een jaar geleden had mijn cliënt een heftige vechtscheiding, waarin het hard-tegen hard ging. Het ging over geld, veel geld. Waarin beschuldigingen als manipuleren van de kinderen, overtreding van de omgangsregeling en dreigementen als volledige voogdij voorbij kwamen.

Als het over geld gaat, verandert de mens in een negatieve zin. Ze kiezen dan voor zichzelf. De ene kan dit beter dan een ander. Het wordt een echt gevecht, het haalt het lelijkste van de mens naar boven.

Nadat in de rechtszaak, waarin ein-de-lijk alles geregeld én een echtscheidingsconvenant getekend werd. Dacht mijn cliënt dat het nu wel het rustiger zou worden.

Nieuwe duurzame relatie

Helaas voor hem begon het net.

Hij had vernomen van buren, vrienden en familie dat zijn ex-vrouw een nieuwe duurzame relatie had.

Via één van mijn artikelen op “Nieuwe Stap” kwam hij bij mij terecht. Of ik hem kon helpen om een onderzoek in te stellen naar zijn ex-vrouw, of zij samen met haar nieuwe partner een gemeenschappelijke huishouding voert, een duurzame effectieve relatie heeft en samenwoont.

In datzelfde onderzoek ontdekte we dat….

  • De relatie van zijn ex-vrouw al aan de gang was vóór de scheiding
  • Ze beide hun huizen aanhouden
  • Vaak bij elkaar waren en sliepen
  • Een sleutel hadden van elkaars huis 
  • Boodschappen met elkaar en voor elkaar deden 
  • Samen uitstapjes en reizen maakten

Partneralimentatie aanvechten

Voldoende bewijs om de partneralimentatie aan te vechten. Mijn cliënt had alle bewijs, kant en klaar die in het Gerechtshof noodzakelijk is voor een nihilstelling van de partneralimentatie.

Er werd ongeloof opgeroepen bij zijn ex-vrouw, toen zij het onderzoeksrapportage onder ogen kreeg en wist dat er een privé-detective haar leven onder de loop had genomen.

Mijn cliënt had het lef om voor zichzelf op te komen, omdat hij het zat was dat hij partneralimentatie betaalt terwijl zijn ex-vrouw daar géén recht meer op heeft. Hij heeft zich bevrijd van de leugens. Daarnaast heeft hij weer rust gekregen en kan verder de koers bepalen van zijn nieuwe leven.

Exclusief onderzoek

Hoe je dit ongeloof oproept met een onderzoek?  Daar wil ik je op onderstaande link meer over vertellen.

Het gaat over hoe je van je partneralimentatie afkomt, als je ex een nieuwe vent heeft. Want op dit moment heb ik voor een groepje mannen net als jij, die er genoeg van hebben om maandelijks partneralimentatie te betalen aan hun ex-partner die samenwoont, een exclusief onderzoek.

In dit exclusieve onderzoek, begeleid ik persoonlijk het onderzoek een maand lang. Daarna heb jij een onderzoeksrapportage met wettige bewijsstukken; fotomateriaal met tijden en datum, in handen.

Het is invitation only en je kunt alleen uitgenodigd worden door eerst een belafspraak met me aan te vragen. Hier staat de link.

REACTIES

Barbara - 21 okt 2019

Hier wil ik wel wat over kwijt, wat vreselijk eng dit zeg, zulke praktijken, deze mannen zijn zelf zeker vergeten dat vaak hun vrouw thuis is gebleven voor de kinderen en hem aan hun glansrijke carrière heeft geholpen, zo ook bij mij, en van de 1 op de andere dag is meneer verdwenen voor een ander en kom jij op straat te staan zonder baan en zonder geld, jij als vrouw moet weer helemaal van onder af aan beginnen en komt in een sociale huurwoning terecht ergens op een bovenwoning, terwijl meneer nog steeds die goeie baan heeften in jullie huis kan blijven wonen, en een mooie auto, nieuwe motor en caravan en wij als vrouw moeten het dan maar met veel minder doen????? Nee hoor, laat die ex man maar even een tijdje betalen....zodat jij als vrouw ook nog een beetje kan leven , een heel klein beetje, zoals het was ..... Zeker mannen die dit verzonnen hebben? Wordt hier pislink over....

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 21 okt 2019

Barbara, ik begrijp je pijn, maar dit verhaal is anders dan het jouwe. In bovenstaand blog gaat het erom dat iemand ten onrechte alimentatie krijgt. Het zijn nu eenmaal de regels. En het is heel zuur ja, als de een gewoon doorgaat met zijn leven en de ander met weinig overblijft. Ik neem aan dat je partneralimentatie krijgt? Kun je erbij gaan werken? Je hebt veel zelf in de hand om wat aan je situatie te doen. Zoek je kracht, ga voor je eigen toekomst.

Barbara - 21 okt 2019

Ik werk hoor maar ik kom lang niet aan de stijl van leven wat ik gewend was, ik heb zijn geld echt nodig, waar het mij om gaat is dat je weer gecontroleerd wordt, ik kan dus niet met een man hand in hand lopen of boodschappen gaan doen, want dan heb je misschien wel een duurzame relatie, ik snap dat als ik ga samenwonen in een vila dat ik dan geen recht meer heb op alimentatie, bovendien is iedere scheiding anders mijn ex bleek ook heel veel geld te hebben weggesluisd, en is voor zichzelf begonnen. Ik ga gerust niet mijn eigen geluk in de weg staan, maar oneerlijk is het wel

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 22 okt 2019

Ja, het voelt heel onrechtvaardig. Goed dat je werk hebt. Scheiden betekent heel vaak voor zeker een van beide partners een flinke stap terug, vaak is dat de vrouw. De zorg voor de kinderen wordt meestal gecombineerd met parttime werken, zodat je na een scheiding met minder achterblijft. Het is niet anders. En wees je ervan bewust dat alles een keuze is. Je kiest ervoor om je rug te rechten, je kin omhoog te houden en te werken aan je toekomst, bijvoorbeeld. Of je kiest ervoor om om te zien in wrok. Dat is aan jou. Veel sterkte!

William - 24 okt 2019

Scheiden betekent meestal voor BEIDE ex-partners een stap terug; je gaat immers van één woning naar twee woningen, met alle kosten die daaraan zijn verbonden. Dezelfde levensstandaard behouden is een mooi streefdoel, maar zelden haalbaar. Dat de man meestal meer verdient, vertaalt zich in het feit dat hij het meestal ook is die alimentatiegeld dient te betalen, en ik heb het dan vooral over partneralimentatie; het is ook niet meer dan logisch dat wanneer de financiële situatie wijzigt (doordat je bv. door samenwonen minder kosten hebt) de alimentatie wordt aangepast. Mijn ex had daar handig op ingespeeld: ze wilde scheiden omdat ze snel in een andere relatie wou stappen, en vroeg daarom geen partneralimentatie maar wel veel kinderalimentatie (voor 3 kinderen). Slim bekeken. En in België draaien stiefouders niet financieel mee op voor de kinderen, dus de kinderalimentatie verlaagt nooit (integendeel, ze stijgt elk jaar door de index en andere factoren).

Marco - 27 okt 2019

Mijn ex heeft een ander, en heeft een eigen schoonheidssalon en is bewust achterover gaan hangen. Inkomen is 1150 per jaar....! Ik moet nu €900 per maand partnerallimentatie aan haar betalen! Zij gaat vreemd, zij wil scheiden en ik moet bloeden.....! Ik zit nu op bijstandsniveau Zo gauw ik merk dat zij samen woont is zij voor mij! Ik vind dit zo achterbaks. Grootgraaierij ten top. Natuurlijk is elke scheiding anders, maar zij heeft vanaf het begin op graaien en kapotmaken gestaan. Over de ruggen van de kids.

    A - 25 nov 2019

    moet niet meer kunnen dit....vreselijk onrechtvaardig.

Nikky - 6 dec 2019

Wat partner alimentatie betreft ben ik het tot op zekere hoogte wel eens met bovenstaande, wanneer je wettelijk gezien geen recht meer hebt op partner alimentatie, laat dit dan ook stoppen. Maar wat betreft kinderalimentatie.. je wilde zelf ook die kinderen, waarom moet een ander (vreemde) hiervoor opdraaien? In mijn geval, ik heb nooit om partner alimentatie gevraagd, kan goed voor mezelf zorgen maar ons kind.. Dat je als vader maar 25 euro per maand betaald.. regelrechte aanfluiting vind ik dat! Het is tenslotte ook jouw kind!

Sylvia - 15 apr 2020

Jammer dat hier alleen gerefereerd wordt aan mannen. Ik betaal als vrouw al jarenlang alimentatie aan mijn ex-man.

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 16 apr 2020

    Hoi Sylvia, Je hebt gelijk. Maar om de leesbaarheid van de blog en andere artikelen zo groot mogelijk te maken, gaan we in deze blog uit van de man. Omdat in de meerderheid van de gevallen de man de alimentatie betaalt. Maar uiteraard is het ook van toepassing op vrouwen die alimentatie betalen aan de ex man.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 + = zeven




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

6-8 wekenprogramma van de KernAanpak Bij de KernAanpak hanteren we een andere benadering dan reguliere relatietherapie of mediation. Wanneer één partner uit elkaar wil en de ander niet, drukken wij eerst op de pauzeknop. In de eerste 6-8 weken bespreken we geen scheiding en bieden we geen relatietherapie. We onderzoeken de bijdrage van beide partners Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.