Menu

Scheiden kun je niet alleen, Nanouk blogt

1 reactie
scheiden kun je niet alleen

Scheiden kun je niet alleen

“Als je je hoofd laat hangen, zie je nooit de zon.”
Die tekst staat op de voorkant van een kaartje van een hele lieve vriendin. Alle cliche’s zijn waar in moeilijke tijden. Je echte vrienden blijven over en je bent zelf veel sterker dan je denkt. Met Kerst kreeg ik appjes van vriendinnen waar de tranen van over mijn wangen rolden (je bent toch niet alleen he?)

Mijn eerste zomervakantie alleen heb ik overleefd door een bevriend stel dat 2 weken naast me op de camping stond en er in slaagde mij geen tel het gevoel te geven een derde wiel aan de wagen te zijn. Mijn zus die me belt en spontaan aanbiedt iets met mijn kinderen te gaan doen zodat ik even kan bijkomen. Omringd door lieve mensen voel ik me gesteund en geliefd.

Soms moet je alleen

Maar er zijn momenten waar je echt zelf doorheen moet. Een ouder echtpaar wandelt hand in hand voorbij als ik met mijn mannetjes door een park wandel. Ik vind het een mooi gezicht maar voel ook pijn. Het samen afmaken is ons niet gelukt, samen zo oud worden gaat nooit gebeuren. Mijn kinderen die de nieuwe partner van ex grote liefde ontmoeten. Daar vrede mee willen hebben maar het niet kunnen doorvoelen. Weten dat het huis verkocht moet worden en angstig zijn waar ik terecht kom, of het een goede plek zal zijn voor de mannetjes en mijzelf. De knagende gedachtes als ‘hebben we er wel echt alles aan gedaan?’. Lege kinderbedden als ze met hun lieve vader op vakantie zijn. Vriendinnen met complete gezinnen die ik het meer dan gun maar mezelf ook.

En dat doet pijn

Er alleen doorheen moeten, de pijn van het verlies ten diepste voelen. Het is rauw, het is rouw, het is ongelooflijk pijnlijk. Maar vanmorgen in het zonnetje besefte ik me, ik kan het wel. En elke dag is een dag dichterbij een betere tijd. En tot die tijd doe ik heel veel alleen en voel ik me gezegend met al die lieve mensen waar ik op mag leunen. Wat een rijkdom.

REACTIES

Anuschka - 28 jul 2016

Mooi geschreven nanouk maar vooral heel herkenbaar. Nu vakantietijd, ook moeilijke periode, meisjes nu 2 weken bij papa, nog 1 week te gaan! Kan niet wachten om ze weer om me heen te hebben?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × = zestien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.