Menu

Vakantie in je elektrische auto

vakantie in je elektrische auto

Voorheen hadden je partner en jij misschien allebei een auto. Jij reed elektrisch en je partner op brandstof. Opladen deed je vooral bij je laadpaal thuis en op vakantie nam je dan de auto op brandstof mee. Dit leek je wel zo praktisch, onder andere omdat je dan geen rekening hoefde te houden met het uitstippelen van een route langs laadpunten. Sinds de scheiding heb je helaas niet meer de luxe om te kiezen welke je auto je meeneemt en je vraagt je af of het wel een goed idee is om je kinderen mee te nemen op vakantie in je elektrische auto. In deze blog leggen wij uit waarom dat tegenwoordig geen enkel probleem is en waar je allemaal aan moet denken!

Waar gaat de vakantie heen?

Als je met je elektrische auto op vakantie wil gaan, is het verstandig om eerst goed na te denken waar de vakantie naartoe gaat. Nederland is de koploper als het gaat om het aantal laadpunten, dus met een vakantie in Nederland zit je altijd goed. Duitsland is een hele goede nummer twee qua aantal laadpunten. Ook in Frankrijk en Groot-Brittannië zijn er ruim voldoende oplaadpunten beschikbaar. In Spanje daarentegen lopen ze nog een beetje achter en zul je je route beter moeten uitstippelen. Wil je liever wat meer naar het noorden? In Noorwegen is het ook goed geregeld wat betreft het opladen van elektrische auto’s en daar heb je zelfs nog wat extra voordelen. Zo mag je daar met een elektrische auto gratis parkeren én gebruik maken van de busbaan als je met meer mensen in de auto rijdt.

Download apps waarop je de laadpunten in Europa ziet

Ter voorbereiding van je vakantie is het vervolgens slim om een aantal apps op je smartphone te downloaden waarop je de laadpalen in Europa ziet. Je kunt dan alvast de route die je wil gaan rijden uitstippelen, zodat je precies weet waar je even kan stoppen voor een korte pauze en het bijladen van de auto. Hou er ook rekening mee dat je Nederlandse laadpas niet overal in het buitenland goed werkt. Hier kun je je dus het beste van te voren alvast in verdiepen, zodat je eventueel nog kunt zorgen dat je een aantal andere laadpassen hebt die wél werken.

Verspil geen energie

Om zo lang mogelijk op één accu te kunnen rijden, kun je het beste zuinig rijden. Dit doe je door zo constant mogelijk te rijden. Als je een lange afstand rijdt waar je dezelfde snelheid moet aanhouden is het bijvoorbeeld slim om de cruise control aan te zetten. Voordat je op vakantie gaat kun je ook de bandenspanning van je auto laten checken, met volle banden loopt de accu namelijk minder snel leeg. Let daarnaast op je snelheid en vermijd drukke wegen zover dat kan. 

Rij in kortere etappes

Als je de ‘oplaadstress’ zo minimaal mogelijk wil houden, dan is het slim om in kortere etappes naar je bestemming te rijden. Terwijl je kinderen blij zijn dat ze even hun benen mogen strekken, kun jij de auto bijladen. Op deze manier kun je de weg naar de vakantiebestemming al een vakantie op zich maken. Of, wat je ook kan doen, is kiezen voor een vakantie met meerdere bestemmingen! Dit is met een elektrische auto super praktisch, maar daarnaast ook nog eens extra leuk. Zo heb jullie in één vakantie heel veel gezien!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× 4 = zesendertig




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.