Menu

Alimentatie en studiekosten

alimentatie en studiekosten

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen.

Met mijn dochter heb ik helaas geen contact. Ik heb netjes alimentatie betaald tot haar 21ste jaar. Nu krijg ik bericht dat ik tussen 21 en 25 jaar ook moet betalen (studie bijdrage). Dit zou ook in het convenant staan. Ik weet helemaal niks af van haar studie. Hier ben ik nooit over geïnformeerd. Mag ze zomaar stellen dat ik mee moet betalen als ik nooit akkoord heb gegeven dat ze deze studie kan gaan volgen. Ze heeft wel mijn geld nodig, maar heeft mij vooraf niet geïnformeerd.

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl

Als duidelijk is afgesproken en vermeldt staat in het convenant dat jij tot 25 jaar zou bijdragen aan de studiekosten, dan zal je je daar wel aan moeten houden. Het is wel netjes van dochter als zij jou kan aantonen dat zij daadwerkelijk deze studie volgt.

Ik adviseer je om het convenant nog eens door te nemen zodat je weet of dit toentertijd is afgesproken. Staat het er niet in, dan hoef je niet meer bij te dragen. Dochter kan dan bij DUO een aanvullende beurs aanvragen als ze daar voor in aanmerking komt. 

Staat het er wel in, dan is het zaak te overleggen hoe jullie het vorm gaan geven. Komen jullie hier samen niet uit, dan is het aan je dochter om daar juridische stappen voor te zetten. Ik zou dan afwachten of zij dit daadwerkelijk gaat doen. Mocht dat zo zijn, dan is het verstandig om jezelf ook juridisch bij te laten staan en daar helpen we je graag verder mee.

Lees ook Kinderalimentatie en studiekosten en de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 − twee =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.