Menu

Als gescheiden man van een huis een thuis maken, blog van Willem

gescheiden man thuis

Gisteren heeft mijn toekomstige ex vrouw te horen gekregen dat ze een huurhuis heeft bemachtigd. Hoewel dat het ook allemaal weer even echt maakt, is het de eerste zekerheid die we hebben gekregen na wekenlang niet weten waar we mee bezig zijn. Het geeft mij ook de zekerheid dat zij dadelijk ergens zit en ik in de omgeving op zoek kan naar een huis en we dus niet door het halve land verspreid wonen.

Wat je moet weten is dat ik vanaf mijn 18de 7 jaar voor Defensie heb gewerkt. Tijdens mijn eerste uitzending ging mijn toenmalige vriendinnetje vreemd en ik denk dat ik dat altijd heb meegenomen in de relatie met mijn vrouw.

Dat werd versterkt door de vaststelling van PTSS complex en de laatste 7 jaar van onze relatie stonden volledig in het teken van trauma therapie. Ik kan het onderhand zeggen, ik heb haar mentaal mishandeld door haar te kleineren, niet te zien of voor lief te nemen. Dat kan ik niet alleen op de trauma’s gooien en zal ik altijd bij me dragen.

Ik hoor wel waar ik moet tekenen

In de tijd dat we bij elkaar waren zijn we 4 keer verhuisd. Elke keer gingen we er dik op vooruit zowel qua financiën als vierkante meters. Maar ik heb haar alles laten doen. Een vast gezegde was voor mij: ik hoor wel waar ik moet tekenen, of, de keuken en de tuin zijn voor mij en de rest mag jij inrichten. En dat lukte haar elke keer. Zij maakte van een huis een thuis.

Nu zit ze naast me op de bank en laat me dingen zien op de telefoon. Ze kijkt naar inrichtingen op Pinterest of Wehkamp en laat me dingen zien die totaal niet mijn smaak zijn. Ik ben bang omdat ze echt 180 graden een andere kant op gaat, maar het maakt me ook blij dat ze dit durft en nu lekker haar eigen gang gaat.

Wat maakt een huis een thuis?

Zelf kan ik in een optimistische bui best denken aan een huisje, een plekje voor mezelf en de kinderen. Frisse kleuren op de muur die ik mooi vind, mijn kijk op een inrichting. Maar in eerste instantie wel gevuld met de huidige meubels. Veel te voorbarig liepen we al door het huis en verdeelden we de grote spullen. De meubels zijn geen probleem maar wat met spullen met emotionele waarde? Zij krijgt van mij de gipsbuiken… Zou misschien ook een beetje raar zijn in een “mannenhuis” en ik neem de eerste knuffel mee. Maar je hebt ook de knutselwerkjes van de kinderen die je al jarenlang met kerst in de boom hangt.

Wat maakt een huis dus een thuis? Zeker als je dat huis alleen vult… Geen idee maar als zij het kan kan ik het ook!

Willem (32) schrijft terwijl hij het meemaakt. Na een 12 jarige relatie waarvan 2 jaar getrouwd zit hij nu in het scheidingsproces en geeft een kijkje in hoe hij zijn leven combineert tussen scheiden, kinderen, werk en toekomst… 

Lees ook de andere blogs van Willem.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vier = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Renata geeft in deze vlog inzicht in het proces bij kinderen. Wanneer ouders aangeven dat ze gaan scheiden, breekt er voor de kinderen een moeilijke tijd aan. En dat willen ze niet altijd aan hun ouders laten zien want die hebben het al moeilijk genoeg. Dus wanneer je als ouder zegt dat het goed gaat Lees verder > kinderen na scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.