Menu

Co-ouderschap en verhuizen 3.0, Marieke blogt

co-ouderschap en verhuizen

Omdat mijn ex-man en ik voor onze jongens zorgen in de vorm van co-ouderschap vinden we het wenselijk om dicht bij elkaar te wonen. Ik wil graag gaan wonen in Midden Limburg, de regio waar we beiden werken. Mijn ex-man wil graag in Zuid Limburg, de regio waar hij al zijn hele leven woont, blijven wonen. Hij is bang dat hij in die andere regio niet kan wennen. In de vorm van bird nesting (zie mijn eerdere blog met deze titel) hebben we uitgeprobeerd of mijn ex-man zou kunnen wennen in Midden Limburg.

Co-ouderschap en bird nesting

De kinderen hebben de afgelopen 9 maanden in hun ouderlijk huis in Zuid Limburg gewoond en de “ouder alleen” probeerde ondertussen regio Midden Limburg uit. Eigenlijk zouden we het 1 jaar uitproberen maar het is zo intensief en het delen van huizen geeft irritaties waardoor we het beslismoment vervroegen. Mijn ex-man geeft aan niet te kunnen wennen en de conclusie is dat we beiden in Zuid Limburg gaan wonen. Ik ben teleurgesteld, verdrietig en baal ervan dat hij niet flexibel is. Ik realiseer me dat ik eigenlijk bij voorbaat al had kunnen weten dat dit de conclusie zou gaan zijn. Uit teleurstelling verklaar ik mezelf voor gek dat ik me dit niet eerder besefte, ik stel mezelf de vraag of ik het überhaupt had moeten doen, maar besef me al gauw: ik heb mijn kans gegrepen om in de buurt van mijn werk te gaan wonen en reistijd en reiskosten te besparen. Het mag niet zo zijn, het is wat het is. Ik herpak me snel. Ik wil niet in negativiteit blijven hangen. Ik ben zo trots op mezelf dat ik er op deze manier mee om kan gaan.

Wachtlijst en ranking…

Al snel begint de zoektocht naar een woning. Het liefst in de plaats waar we tijdens ons huwelijk woonden. De kinderen gaan daar naar school, hebben er hun vriendjes en mijn ex-man gaat proberen of hij in “het huis” kan blijven wonen. Ook voor mezelf is dat dorp, in de 8 jaar dat ik er gewoond heb, eigen geworden. Het is een mooi dorp en ik wil er graag wonen. Ik merk echter al gauw dat ik, ondanks de duur van mijn inschrijving, nog te hoog op de wachtlijst sta. Ik denk dat het nog heel wat maanden zal duren voordat ik nummer 1 zal zijn. Daarom ga ik op zoek naar particuliere woningen in dit dorp maar helaas blijkt dat ik daarvoor te weinig verdien. Ik zal mijn zoekgebied moeten vergroten. Gelukkig sta ik ook ingeschreven bij andere woningverenigingen in de regio. Na 2 weken krijg ik een telefoontje van een woningvereniging in een nabijgelegen stad. Ze hebben een woning voor mij!!! Het ene moment ben ik radeloos of ik wel iets zal vinden en dan is er ineens een woning! Het is weliswaar niet in het dorp waar ik wil wonen, maar het is een leuke woning. Ik zie het maar als een tussenstap. Het geeft me de kans op mijn eigen plekje, einde aan het delen van huizen, het heen en weer. Het zal rust gaan geven en daar heb ik veel behoefte aan. Uiteindelijk kan ik altijd over een tijdje nog verhuizen naar het dorp waar ik eigenlijk wil wonen. Een maand later heb ik me inmiddels al volledig ingesteld op het wonen in de stad en heb ik zelfs voor ogen dat ik daar gewoon blijf. In de tussentijd reageer ik nog wel op woningen in het dorp van mijn voorkeur maar mijn ranking blijft hoog. Denk ik. Want de dag voor het ondertekenen van mijn huurcontract krijg ik ineens bericht dat er een woning voor mij is in dat dorp. Het verwart me. Maar uiteindelijk volg ik wederom mijn hart.

Verhuizen 3.0

Vorige week verhuisde ik voor de 3e keer in 9 maanden tijd naar de woning in de stad en over 3-4 maanden verhuis ik, voor de 4e en hopelijk voorlopig voor de laatste keer naar een prachtig, gerenoveerd huis, in het dorp waar het allemaal om ging.

Het is een geluk dat ik nooit hoef te wennen….

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.