Menu

Een goed ge-organized huis na je scheiding

ge organized huis

De grootste hobbels zijn achter de rug, de scheiding is officieel en je hebt je intrek genomen in je nieuwe huis. De basis voor een ge-organized huis (en toekomst) is er als je mijn vorige blog hebt gelezen en je bent toe aan een volgende Nieuwe stap:

Het opzetten van je huishoudmanagementsysteem

Voorheen hadden jullie de taken misschien mooi verdeeld, of deed je partner alles terwijl jij het geld binnenbracht ? Nu sta je er toch echt alleen voor. Dit heeft als voordeel dat je het systeem kan inrichten op een manier die perfect bij jou past.

Het hebben van een goed huishoudmanagementsysteem is heel belangrijk, bedenk maar eens of een (of meer) van onderstaande punten op jou van toepassing is:

  • Vlak voor etenstijd bedenk je dat je nog snel even naar de winkel moet om eten te halen;
  • Het lijkt wel of de was nooit klaar is ;
  • Je ’to do’ lijstje wordt alleen maar langer;
  • Nooit genoeg tijd om alles schoon te houden en dan ben je je hele vrije zaterdag aan het poetsen, wassen en noem maar op .

Tips van de organizer:

Hét belangrijkste in je huishouden: routine.

Maak een schema voor dagelijkse en incidentele klussen. Zo hoef je niet meer na te denken over wat er die dag moet gebeuren. De incidentele klussen (zoals het koffiezetapparaat ontkalken) zet je vast op de kalender, dan is de kans dat je ze ook echt uitvoert veel groter.

Cluster taken, bijvoorbeeld als je boodschappen gaat doen, dan neem je ook de lege flessen en het plastic (voor de plastic container) mee, koop je kaartjes en postzegels en haal je gelijk bij de stomerij de kleding op.

Maak ’s avonds een 10 minuten opruimrondje, zo begin je de volgende dag opgeruimd.

Voor je ‘to do’ lijstje geldt:

  • Maak keuzes: wat wil ik als eerste aanpakken? Maak daar 1 tot 3 uur tijd voor vrij en… Begin!
  • Plan andere punten van je lijstje vast in in je agenda.
  • Vergeet jezelf niet: plan ook in je agenda regelmatig ‘me-time’ in.
  • Besteed taken waar je écht een hekel aan hebt uit. Zo voorkom je dat die taken helemaal niet meer gebeuren.
  • De volgende Nieuwe stap is nu gezet. Beloon jezelf, bijvoorbeeld met een leuk avondje uit. Je hebt het verdiend!

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − = twee




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.