Menu

Vier je echtscheiding met een retreat op Ibiza

echtscheiding retreat

Het verwerken van je scheiding kan je ook nieuwe inzichten brengen. Na verdriet en boosheid kun je juist sterker uit je scheiding komen. Hoe doe je dat? We kwamen dit nieuwe initiatief tegen en dit kan je veel positiviteit brengen. En dat is precies wat nieuwestap.nl je wil laten zien..

Vier je echtscheiding met een retreat op Ibiza

Trouwen, het lijkt zo romantisch maar in de realiteit is het iets minder rooskleurig. Bijna 40% van de huwelijken eindigt namelijk met een echtscheiding blijkt uit cijfers van het CBS. Hoewel dit geen plezierige aangelegenheid is, wil Berry Nooij met Blijscheiden ervoor zorgen dat scheiden geen lijdensweg hoeft te zijn. Met zijn speciale retreat op Ibiza worden mensen die net uit een scheiding komen, weer in het (levens) zadel geholpen. ‘’Scheiden is niet alleen lijden, het is ook bevrijden en een persoonlijke groei doormaken. Er breekt een nieuwe tijd aan en dat is waar Blijscheiden om de hoek komt kijken’’ aldus Berry.

Scheiding als kans om te groeien
Blijscheiden helpt via verschillende evenementen om mensen tijdens en na hun scheiding het levensplezier, zelfvertrouwen, hoop en helderheid terug te vinden. Deze retreats vinden plaats in een prachtige villa midden in de natuur van het sprookjesachtige Ibiza. Een team van professionals staat klaar, waaronder mindfulness docente Fraukje Jasmine Nooij en ademcoach Tom van Huystee. Middels yoga, meditatie, coaching, kickboksen en diverse mindset trainingen, wordt er gewerkt aan een positieve (levens)houding, herstel van stress en het verwerken van verdriet. Daarnaast staan plezier maken, ontspanning en lekker eten centraal. De week bouwt zich dan ook op richting een feestelijk theatrale maaltijd aan het eind van de retreat. Want… het leven moet worden gevierd, ook na een echtscheiding.

Waar de meeste stellen na hun bruiloft op honeymoon gaan, biedt Blijscheiden naast de retreat ook een bittermoon aan. Volgens Berry is dit de perfecte aangelegenheid om samen met je kersverse ex de periode feestelijk, als nieuwe singles, af te sluiten.

Berry acht na zelf een paar scheidingen te hebben meegemaakt, nu de tijd rijp om zijn wijsheid op het gebied van relaties te delen met anderen. ‘’Alles in het universum verandert en niets blijft zoals het is. Waarom proberen mensen dan wel vast te houden aan hun liefdesrelaties? Als we begrijpen dat relaties tussen twee mensen veranderen en daardoor minder krampachtig vasthouden aan de status quo, doen scheidingen minder pijn en veroorzaken ze minder ellende. Dat betekent niet dat je geen verdriet mag voelen tijdens een scheiding maar dat dit verdriet juist een bevrijding kan zijn.’’ vertelt Berry.

Tijdens de retreats van Blijscheiden wordt er dan ook naar gestreefd om deze bevrijding te ervaren. Dit kan niet uit een boek worden gehaald maar dit wordt bereikt door iets te doen. Door bewust iets te doen en goed voor jezelf te zorgen en naar jezelf te kijken. Het leven moet gevierd worden en het is zonde van de tijd om zinloos te blijven kniezen om het verlies van de voorbije tijd. Berry vertelt: “na een Blijscheidenretreat voel je je als herboren en zit je vol nieuwe energie, bevrijd van het malen in je hoofd over de scheiding”.

Wil je graag positieve energie krijgen na je scheiding? Kijk eens op www.blijscheiden.nl en kijk wat ze voor jou kunnen betekenen.
echtscheiding retreat

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes × 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.