Menu

Einde relatie door lockdown?

De lockdown was voor veel gezinnen een beproeving. Van de één op de andere dag ben je 24/7 bij elkaar. Als man en vrouw en, nog moeilijker, samen met de kinderen.

Alles met elkaar doen, lijkt alleen goed te gaan in romantische films, in het ‘echte’ leven is een beetje tijd voor jezelf vaak heel goed.

Verschillende beleving

Als ik om mij heen vraag, hebben mensen het heel verschillend beleefd. Het wegvallen van sociale verplichtingen voelde voor veel mensen als een zege, terwijl anderen sociaal verslaafden contacten met anderen misten. Thuiswerken gaf rust en bespaarden de nodige reistijd. Anderen misten collega’s om hun ‘verhaal’ kwijt te kunnen.

Reset

Nu de wereld weer een beetje opengaat, is het opnieuw zoeken naar balans. Welke voordelen van coronatijd ‘bewaren’ we, welke zaken van voor corona pakken we weer op. Blijven we thuiswerken en online vergaderen of is naar kantoor gaan veel meer dan alleen maar gaan werken?

Voor heel wat mensen is de lockdown het duwtje geweest om definitief een punt achter hun relatie te zetten. Door de tijd die men voor elkaar had, werd het glashelder hoe ver sommige stellen uit elkaar gegroeid zijn. Een ‘reset’ van hun leven, geeft lucht en vrijheid.

Klinkt dit als jouw verhaal?

Herken je dit? Klinkt dit als jouw verhaal? Ben jij in het nieuwe normaal gewenst of ongewenst single? We snappen dat als jij degene bent die dit laatste zetje nodig had, dat je snel weer verder wilt met je nieuwe leven.

Toch is het goed zorgvuldig stil te staan bij de beslissingen die je neemt en de afspraken die je maakt met je ex-partner. Hij of zij heeft wellicht wel even de tijd nodig om de nieuwe situatie te bevatten. En belangrijker, hij of zij heeft tijd nodig om beslissingen te nemen. Waar wil je wonen, wie blijft in het gezamenlijke huis, hoe ziet de financiële planning eruit, wie betaalt wat? Als er sprake is van kinderen, zijn er natuurlijk nog veel meer zaken om afspraken over te maken. Zelfs over de huisdieren moet een besluit worden genomen.   

De spanningen van de afgelopen maanden veroorzaken dat ‘normaal praten’ niet langer meer lukt. Dat terwijl je juist nu je wilt scheiden, wel degelijk met elkaar in gesprek moet.

Investeren in een ‘goede afloop’

Schaam je niet; je bent niet de enige en het is goed om daar hulp bij te zoeken. Een coach die jullie kan helpen om met nieuwe kennis en vaardigheden toch weer een weg te vinden om jullie huwelijk om een goede manier te eindigen.

Iemand met een frisse blik van buitenaf, iemand met ervaring kan jou leren hoe je het beste om kunt gaan met je ex-partner. En als je kinderen hebt, heb je handvatten nodig hoe je hen het beste kunt begeleiden in dit proces.

De uitdaging zit ‘m niet in het afsluiten van je huwelijk of relatie, de uitdaging zit ‘m in de manier waarop je dat doet. Wie openstaat en wil investeren in een goede afloop, krijgt later de ruimte om ook daadwerkelijk een nieuwe start te maken. Gun dat je ex, maar vooral ook jezelf!

Annegien Hanemaaijer

Onze Scheidingscoach

Andere blogs over scheiden en het Coronavirus:

Door Corona minder inkomsten? Wat is de invloed op kinderalimentatie en partneralimentatie?

Heb je vragen over je scheiding tijdens Corona?

Heeft het coronavirus invloed op de afspraken in het ouderschapsplan?

Deze ontspanningsoefeningen maken rustig, bij Corona, bij narcisme en bij meer…

Corona en nakoming omgangsregeling! Help, waar doe ik goed aan?

Kan corona tot stopzetten van alimentatie leiden?

Coronatijd in een samengesteld gezin

Hoe werkt online mediation tijdens Corona?

Met je kind praten over Corona, tips van Nellie

Scheiden of blijven

De alimentatie wordt niet op tijd betaald. Wat nu?

Scheiden als ondernemer in tijden van corona

Vervangende toestemming vakantie tijdens Corona

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier + 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.