Menu

Martine: mijn date met een helikopter-man

2 reacties
date na de scheiding

Date twee: iets met een helikopter

Zondagmiddag in de lobby van een hotel. Ik loop de gang in en zie hem daar zitten met twee glazen witte wijn en wat lekkere hapjes. Wat een gentleman! Voor als ik vegetarisch ben een plankje met kaas en wat olijven. Deze man heeft er over nagedacht of is een verstokte date expert die de klappen van deze zweep inmiddels kent. Ik ga uit van het eerste: hij heeft aandacht besteed aan deze ontmoeting.

Hij is prettig gezelschap, houdt de gesprekken gaande en luistert naar wat ik zeg. Geeft af en toe een compliment zonder dat het er bovenop ligt. Het klinkt gemeend. Hij praat geanimeerd over zijn werk in de ICT branche. Dat is knap want computers en softwareprogramma’s kunnen mij niet echt boeien.

Na een derde glaasje kijkt hij op zijn horloge en wenkt de ober en vraagt of er nog een tafel vrij is om wat kleins te eten. Even later zitten we aan tafel met de menukaart voor mijn neus. Waarom ook niet? Op een paar olijven met kaas kan ik niet leven. We nemen een simpel hoofdgerecht en het gesprek blijft soepel doorgaan en we blijken ook nog dezelfde humor te hebben. Wat een verrassend leuke avond!

Als ik terugkom van een toiletbezoek heeft hij de rekening betaald en nodigt mij uit voor een afzakkertje aan de bar en voordat ik mij kan bedenken sta ik aan de blauwverlichte bar met zo’n groot rond glas gin tonic met die hippe reepjes komkommer en zwarte peperkorrels. De muziek staat aan en ik wiebel een beetje op mijn benen. Van de drank of op het ritme van de muziek is mij niet helemaal helder meer. Ik voel heel subtiel een hand over mijn rug gaan.

Ik hoor mezelf nog twee gin tonics bestellen bij die ober met zijn prachtige ogen en maak nog even gebruik van het toilet. Ik bekijk mezelf in de spiegel. Jeetje, hoe gaat deze avond zich ontwikkelen? Het is een charmante en aardige man, zonder enige twijfel. ‘Je hebt deze avond te lang laten duren’, zegt mijn strenge-ik in de spiegel. Het punt van netjes afscheid nemen is allang voorbij of toch niet? De twijfel slaat toe. ‘Hoezo bestel je dan nog twee drankjes? Geniet er gewoon van’, zegt de spontane-ik.

‘Zeg, ik ga naar huis! Het is zondag en morgen weer een gewone werkdag’, zo opgewekt mogelijk komt deze zin eruit na mijn laatste slok. Ik loop zwierig naar de bar en betaal ook mijn deel van deze avond. We lopen naar de fietsen en we kunnen een eindje ‘opfietsen’. Bij het stoplicht waar ik toch echt nu de andere kant op ga voor mijn eigen huis, nemen we afscheid. Beetje onhandig probeer ik wat afstand te bewaren maar dat lukt niet goed. Ik word naar hem toegetrokken en ik voel zijn tong in mijn mond als een hysterisch helikopterwiel tekeer gaan. ‘Oh nee, dit wil ik niet!’ Ik vind hem niet aantrekkelijk en ik wil dat deze avond hier ophoudt en hij kan ook niet zoenen. Ik bedank hem snel voor de leuke avond en dat meen ik oprecht want het was super gezellig. Ik stap snel op en fiets naar huis.

Ik lach hard om mezelf. In welke situatie ben ik nu weer terecht gekomen? Ik reageer in de dagen daarna licht en luchtig op zijn appjes. Ik zeg hem zo eerlijk mogelijk dat ik een volgende afspraak niet zie zitten. Ik heb weer een leuke ervaring in deze grappige dating wereld erbij. De charmante helikopter Harry!

Ik ben Martine (45 jaar) en ik woon in Amsterdam met mijn twee puberende meiden. Ik ben vijf jaar geleden gescheiden en het voelt als een bevrijding. Het was een verdrietige periode maar het heeft mij uiteindelijk veel gebracht. Het is helaas nog steeds niet makkelijk omdat het contact met de vader van mijn meiden heel moeizaam 

REACTIES

Eline - 17 jul 2017

Hahaaaa, oooh herkenbaar zeg. Alsof je hem iets verplicht bent na zoveel hoffelijkheid. Niet, dus. Goed van je om er niet op in te gaan als je het niet ziet zitten. Girl Power!

c - 20 jul 2017

... hoezo "Girl Power"???!!!??? Girl Weakness zul je bedoelen. Veel eerder je keuzes maken lijkt me. Wat een belachelijke opmerking zeg anno 2017.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.