Menu

Mail en win het boek van Daniël, onze blogger.

Mail en win

Scheiden doen we niet omdat dit leuk, makkelijk of handig is. Soms wordt dat wel idee geopperd als bekend wordt dat er bijvoorbeeld meer scheidingen zijn geweest dan in het verleden. Feit is dan wel dat er meer echtelieden besluiten om te scheiden. In het verleden was bij elkaar blijven meer een must om te kunnen overleven in de maatschappij. Later bleef je bij elkaar voor de kinderen. Met de kennis van nu komen we tot een andere conclusie. Scheiden is het minst slechte wat je kan doen als het huwelijk niet te redden is. En dit ondanks scheiden nooit leuk is of zal worden. Niet alleen omdat de belofte van eeuwige trouw niet waargemaakt kan worden. Maar meer omdat je veel verliest. Van jezelf, van je omgeving, van je bankrekening en van je gezin. Je kinderen krijgen met hetzelfde te maken, maar hebben er niet voor gekozen. Kinderen kiezen immers hun ouders niet, maar zullen het er wel mee moeten doen.

Waarom een boek?

Omdat ik zelf een kind in een vechtscheiding was, zat mijn eigen gevoel me erg dwars. Mijn kinderen zijn te klein om het ze meteen goed uit te leggen. En later moet ik in mijn geheugen graven om een beeld te vormen. Een geheugen die gekleurd is door de jaren ertussen en een onbedoelde drang om gelijk te krijgen. Een bevestiging dat ik het juiste gedaan heb. Een redelijk stil gehouden doel van mijn blogs was om een platvorm te hebben waar de kinderen zelf kunnen nalezen hoe het gegaan is. In ieder geval gezien vanuit mijn standpunt. En aan de andere kant is het opschrijven ook therapie en verwerking. Het kwam regelmatig voor dat ik mezelf getemperd heb in mijn gedachten omdat het op papier er wel erg cru werd. De vraag of mijn gedachte wel terecht was of dat het wel nodig was heb ik elke twee weken mogen beantwoorden.

Het idee om het te bundelen was van mijzelf. Een website kan immers verdwijnen. Hoe goed nieuwestap.nl ook is. Het idee om er een boek van te maken kwam met de reacties die ik kreeg. En met name de vraag “hoe is het nu?” gaf me het duwtje in de rug om dit breder te doen. En nu na een langere periode van meer werk dan gedacht is het zo ver. Ik heb het eerste jaar blogs verzameld en aangevuld met wat er van terecht is gekomen na een jaar. Soms was dit een dankbare taak omdat het goed uitgepakt heeft. En soms pakte het minder goed uit en was het leerzaam. Maar ik bedacht me dat iemand in een soortgelijke situatie er ook zijn voordeel mee kan doen. Niet omdat ik alles weet, maar meer omdat ik zelf steun heb gehad aan de ervaringen van anderen.

Mail en win

En op 10 april is het zover. Mijn eerste boek is dan verkrijgbaar bij de boekhandel. Ik ben er zelf erg trots op. En natuurlijk ga ik nieuwestap.nl belonen voor de geboden ruimte. Ik stel een aantal exemplaren beschikbaar voor een leuke actie. Dus mail en win! Ik hoop dat ik ook hier mensen blij mee maak. En voor wie het weten wilt. Ja, er komt een deel twee. En die komt een stukje sneller uit dan deel 1. Dat beloof ik. Als blogger, schrijver en uitgever.

Wil je meedoen met deze actie mail en win? Mail naar info@nieuwestap.nl en geef aan waarom jij het boek graag wil winnen. Op 22 april laten wij je weten wie de gelukkige winnaars zijn.

Daniel is vorig jaar gescheiden. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als gescheiden vader. Sinds kort heeft Daniel een vriendin en woont hij samen met haar en haar kinderen. Het boek (“Voor mijn kinderen”) over het eerste jaar is 10 april 2015 verschenen en verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + = 8
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.