Menu

Dagboek van Iris, Dit lust ik niet!

dagboek Iris

dagboek Iris

Ik word er echt heel chagrijnig van… Elke avond doe ik mijn best om een goede en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Maar elke avond krijg ik als dank een pruilend kind dat zegt; ja, maar dit lust ik niet!! De een vindt het lekker, de ander niet te eten. De een zit te smullen, de ander te kokhalzen. Werkelijk geen enkele avond kunnen we gezellig met z’n drietjes aan tafel zitten. Altijd heb ik wel één piepend kind!

Vertel me maar wat ik eraan kan doen?! Want ik weet het echt niet meer… Ik weiger om elke avond sperziebonen te eten. Want dat is dan de enige groente die ze wel beiden lusten! Enkele jaren geleden had ik nog de illusie dat ik mijn kinderen met alle smaken zou laten kennismaken. Nu denk ik alleen nog maar; ‘hopelijk gaat er nog iets van een vitamine in vandaag!’

Fruit is helaas ook al geen favoriet, een appeltje lukt dan nog net… Maar wel geschild, in blokjes gesneden en met een beetje kaneel. Maar vooruit, daar kan ik me wel overheen zetten. Die appel gaat er tenminste in! Gruwelijk jaloers ben ik, als ik de kinderen van mijn vriendinnen hun vingers zie aflikken bij het eten van een olijf. Olijven… daar wagen mijn kinderen zich niet eens aan!

Mijn kinderen zijn meer van; wat de boer niet kent, dat…. En dat terwijl ik, op melk na, echt alles lust! Sorry ex-wederhelft, maar dat hebben ze dus mooi van jou! Des te frustrerender vind ik het dan ook dat ik na elk bezoekje aan papa te horen krijg; nieuwe liefde had toch zo lekker gekookt mama. We hebben alles opgegeten en we wisten niet eens wat het was! Oké Iris, adem in… adem uit…

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 + = acht
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.