Menu

Dagboek van Iris, Vakantieplannen

2 reacties
camping

campingToen ik onlangs met een paar vriendinnetjes op een terras van de eerste zonnestralen zat te genieten, kreeg ik de vraag of ik al iets geboekt had voor de zomervakantie. Op slag zat ik niet meer zo ontspannen in mijn stoeltje, want als ik ergens nog niet aan gedacht had was het een vakantie plannen als alleenstaande moeder!

Het zweet brak me uit bij de gedachte over een paar maanden alleen met mijn koters 8 uur in de auto te bivakkeren, of nog erger… alleen ’s avonds op een hotelkamer te zitten! Ik had hier natuurlijk allang over na moeten denken, maar op een of andere manier was het echt nog niet bij me opgekomen. Het regende dan ook gelijk goed bedoelde adviezen van mijn vriendinnenraad, maar deze adviezen strookten eigenlijk helemaal niet met mijn vakantiewensen. Kamperen, reizen met een bus of gewoon in Nederland blijven… IEKS, wil ik dit allemaal wel?!

Daarom ben ik deze week toch maar samen met de kinderen internet op gedoken. Allerlei sites bekeken, prijzen vergeleken en recensies gelezen. Teveel om op te noemen, met het gevolg dat ik uit pure frustratie de volgende dag een reisbureau binnengelopen ben. Ik wil graag 10 dagen met mijn kinderen van 11 en 8 jaar naar een zonnig oord en ik ben alleenstaand. Zo, het kan maar gezegd zijn!

De mevrouw van het reisbureau had gelukkig het vermogen mij heel snel te doorgronden en ging serieus en kundig te werk. Niet te ver, makkelijk reizen, kindvriendelijk en leuk voor volwassenen. En ook niet geheel onbelangrijk… voor een klein budget!

Ik voelde het al een beetje aankomen, maar na 10 minuten rolden er 4 leuke campings uit de printer. Tja, ik moet er echt aan geloven… Nooit, maar dan ook nooit zou ik meer gaan kamperen, heb ik ooit gezworen. Aan mij niet besteed, was altijd mijn motto! Maar laten we eerlijk zijn, wat is als alleenstaande moeder nou idealer dan een camping waar zowel dochter als zoon de tijd van hun leven kunnen hebben?!

Ik ben dus maar overstag gegaan… Samen met Tess en Jip gaat deze moeder 10 dagen in een tent logeren. Blijf maar tegen mezelf zeggen dat het écht heel leuk wordt en dat Tess en Jip waarschijnlijk op dag 1 al tientallen vriendjes en vriendinnetjes hebben. Hoe vaker ik het zeg, hoe meer ik het ga geloven… Maar waarom zit ik dan toch gelijk op de kast, als een dierbare vriend tegen me zegt; leuk Iris, maar koop wel even een gezellig toilettasje waar je de ‘bekende wc-rol’ in kunt vervoeren!!

 

 

REACTIES

Profielfoto van Kirsten

Kirsten - 22 mrt 2012

Mocht je nog niets definitiefs geboekt hebben, kijk dan ook eens op: http://www.cirkel.nl/eenoudervakanties/ Zelf heb ik goede ervaring met de single-vakantie. Indertijd was op dezelfde camping (ja, dat wel) toen ook een groep eenoudergezinnen en het was daar zó gezellig dat de halve camping uiteindelijk daar te vinden was...Sterkte en uiteindelijk vooral veel plezier gewenst.

Iris - 22 mrt 2012

Dankjewel voor de tip Kirsten! Ik houd het zeker in gedachten voor volgend jaar... groetjes, Iris

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes − 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.