Menu

Dagboek van gescheiden alleenstaande moeder, Brugmug

eerste schooldag na een scheiding

eerste schooldag na een scheidingAfgelopen week was het dan echt zover. Tess is vanaf heden een ware ‘brugmug’. Geen brugpieper of brugsmurf zoals het in mijn tijd was… Maar een brugmug of een brugwup! Op dinsdagochtend werd ze om 9.30 uur op school verwacht en vanaf dat moment zou de introductieweek aanvangen.

Maandagavond werden enthousiast alle spullen klaargelegd. Uren heeft ze voor haar kast gestaan om te kijken welke kleding het meest geschikt was. Deze broek, met deze slippertjes en een topje? Of dit kort broekje met mijn sleehakken en een blousje mam? Nou Tess, wat dacht je van een spijkerbroek met gympen? Als je niet beter zou weten, zou je denken dat ze naar een modeshow gaat in plaats van een eerste schooldag!

Maar uiterlijk is voor een 12 jarige puber natuurlijk net zo belangrijk als voor een volwassene. Wellicht nog belangrijker! Jij zegt altijd dat je een eerste indruk maar één keer kunt maken mam. Tja, dat zijn inderdaad mijn woorden… En ik wil bij een eerste ontmoeting ook kleding dragen waar ik me zeker in voel!

Dus liet ik, als stoere gescheiden moeder, mijn dochter helemaal vrij om haar eigen keuzes te maken. En wat denk je…

’s Ochtends komt mijn ‘grote kleine’ dochter keurig op tijd de trap aflopen. Schooltas gevuld en netjes ‘gewassen en gestreken’ in een spijkerbroekje met gympen eronder! Das mooi… ik heb dus gelukkig nog een beetje invloed.

Maar hoe lang zal dit duren? Als ik alle verhalen mag geloven, heb ik over een half jaar een ander kind in huis. De invloed van jongeren onderling schijnt gigantisch te zijn. ‘Je herkent je eigen kind niet meer’ heb ik al van een vriendin vernomen… We zullen het allemaal wel zien. Vooralsnog is Tess nog redelijk nuchter en niet bijzonder beïnvloedbaar.

Toch een klein beetje onzeker fietste Tess dinsdagochtend met haar vriendinnen naar school. Wat een mijlpaal! Stiekem heb ik wel een traantje weggepinkt… Weer een nieuwe stap. Weer een moment waarvan ik had gedacht dat ik dit samen met haar vader en niet als gescheiden moeder zou beleven!

Iris is gescheiden alleenstaande moeder van een jongen en een meisje en heeft de eerste periode na haar echtscheiding een dagboek voor ons bijgehouden. Daarin kunnen wij lezen hoe zij, met vallen en opstaan, probeert om de draad weer op te pakken. Iris is dat inmiddels gelukt. Haar belevenissen uit haar beginperiode zijn voor veel mensen herkenbaar.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.