Menu

Dagboek van Iris, het korte lontje van Jip

tulpenuitgelicht

tulpenuitgelichtIris, 39 jaar, moeder van dochter Tess, 11 jaar, en zoon Jip, 8 jaar. Sinds kort gescheiden en probeert het leven met vallen en opstaan weer op te pakken. Zij houdt ons wekelijks op de hoogte van haar belevenissen.

Het gaat niet goed met Jip. Hij zit duidelijk niet lekker in zijn vel. Hij is snel uit zijn doen, heeft een kort lontje, is onzeker en sinds jaren plast hij ook weer met grote regelmaat in zijn bed. Een bevriende kindercoach vertelde me eens dat bedplassen bij kinderen boven de 6 jaar, vaak duidt op ‘niet gehuilde tranen’. Schokkende uitspraak vond ik dit…

Ik wil mijn lieve kleine ventje zó graag beschermen. Ik wil zó ontzettend graag dat hij zich goed en sterk voelt. Maar ik merk dat ik totaal geen grip op hem heb. Ik dring niet echt tot hem door. Ik ben momenteel niet de sterke persoon die hij nu zo hard nodig heeft… En dat doet pijn. Dat doet echt ontzettend pijn!

Mijn dochter en zoon zijn zó verschillend. Tess haalt haar schouders op en gaat verder… Jip daarentegen, kropt veel op en neemt bijna alle problemen van zijn directe omgeving op zijn schoudertjes. Ik zie het gewoon gebeuren. Ik zie gewoon waar het mis gaat. En toch, toch glipt alles momenteel zo tussen mijn vingers door.

Het lukt me even niet om er volledig voor hem te zijn. Het lukt me niet om aandachtig te luisteren en samen te zoeken naar een oplossing. Normaal heb ik hem in een mum van tijd weer vrolijk. Maar nu, nu ontwijk ik zijn verdriet, ontwijk ik zijn woede en ontwijk ik het probleem. En waarom? Ik kan maar één reden bedenken. Ik voel dezelfde onzekerheid… Ik voel dezelfde pijn. Ook ík mis de mooie jaren die we met ons complete gezinnetje hebben gehad!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× drie = 21
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.