Menu

Dagboek van Iris, 10 minuten gesprek

boos op je ex

boos op je ex

Ik heb een ongelooflijk conflict met mijn ex-wederhelft achter de rug. Een meningsverschil waarvan je kunt zeggen: dat is niet misselijk! Over en weer hebben we behoorlijk gemene dingen tegen elkaar gezegd… En daar ben ik niet bepaald trots op. Daar voel ik me zelfs knap beroerd over!

Het begon met een mailtje van Jip’s school. De rapportuitreiking komt er aan, met daaropvolgend de bekende 10-minutengesprekken. Voor ons beiden was dit eigenlijk nooit een probleem. Dergelijke gesprekken bezochten we gewoon samen… We zijn tenslotte samen de ouders van onze kinderen en dus samen verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de kids!

Tot op heden ging dat dus zonder problemen… Maar dit keer was het helaas anders. Dit keer ontplofte ik bijna toen ik de mail van mijn ex las. Zoals altijd had ik de informatiemail van school naar hem doorgestuurd. Met de vraag aan te geven welke dag en of tijdstip voor hem het meest geschikt was…

Maar in plaats van mijn vraag simpelweg te beantwoorden, melde meneer doodleuk dat zijn nieuwe liefde voortaan ook mee zou gaan naar dergelijke gesprekken. Meneer vond dat zij ook recht heeft op een update van de leerkrachten van Jip. Meneer kan de pot op!! Groen van woede zag ik, na het lezen van zijn mail. Groen van woede … en misschien ook wel groen van verontwaardiging. Want wat was dit nou weer?!

Hoe aardig ik zijn nieuwe liefde ook vind… Hoe lief ze ook voor de kinderen is… Naar mijn idee behoort het bezoeken van ouderavonden c.q. 10-minutengesprekken van míjn kinderen, niet tot haar takenpakket! Ik zie het al voor me zeg… In plaats van twee stoeltjes tegenover de leerkracht, staan er voor ons voortaan drie stoeltjes klaar. Ammehoela!

Na me een paar dagen vreselijk ellendig te hebben gevoeld -omdat ik echt heel vervelende dingen naar het hoofd van mijn ex-wederhelft heb geslingerd- kwam een lieve vriendin met een oplossing. Waarom vraag je niet aan de leerkrachten of er twee 10-minutengesprekken ingepland kunnen worden? Ga jij eerst alleen en daarna kan je ex met zijn nieuwe liefde ook nog gaan. Zo kwets je niemand en hoef jij de confrontatie nog even niet aan…

Wat een briljant idee! Aan deze mogelijkheid had ik zelf geen seconde gedacht… En de leerkrachten van Jip vonden het geen enkel probleem. Voor deze gelegenheid planden ze graag 10 minuten extra in. Dus, probleem voorlopig opgelost! Gelukkig nog even géén drie stoeltjes op een rij. En als ik op ons meningsverschil terugkijk, dan kan ik bijna met schaamrood op mijn kaken zeggen; drie kleine kleutertjes op een rij…

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + 9 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.