Menu

Dagboek van Iris, Lijnen

lijnen en net gescheiden

lijnen en net gescheiden

Voor het eerst van mijn leven moet ik op mijn gewicht gaan letten… Ik ben altijd gezegend geweest met het feit dat ik kon eten en drinken wat ik wilde. Maar nu, nu moet ook ik eraan geloven! Sindskort kan ik niet meer zomaar alles in mijn mond proppen. En misschien nog wel belangrijker… Niet meer zomaar een wijntje drinken!

Nou ben ik echt geen grootgebruiker qua alcohol, maar zelfs een wijntje in het weekend zet al aan. Als ik in mijn kindvrije weekenden een dag met mijn vriendinnen heb doorgebracht, dan moet ik de ‘snaaiplanken’ voortaan laten staan. Want wijntjes in combinatie met kaasjes en andere lekkernijen, dat gaat dus niet meer! Maar ik vind een wijntje zoveel minder lekker, als ik dat lekkere kaasje er niet bij kan eten…

En daar baal ik dus van. Ook al besef ik heel goed dat ik helemaal niet mag zeuren… Ik baal gewoon dat bij mij nu ook iedere uitspatting gevolgen heeft. En de maand december bestaat voor mijn gevoel alléén maar uit uitspattingen! De pepernoten, gevulde speculaas en chocoladeletters vliegen om je oren. En ik ben simpelweg niet sterk genoeg om al dat lekkers te laten staan! Zucht… en dan moet de kerst nog komen.

En daarom heb ik deze week mijn oude en lelijke hardloopschoenen maar eens uit de kast getrokken. Mezelf in sportkleding gehesen en een app gedownload op mijn telefoon… Langzaam opbouwen is het advies. Nou, wees niet bang… een slak gaat waarschijnlijk nog sneller!

Maar dit keer wil ik echt doorzetten. Ik zal wel moeten als ik mijn kids mag geloven… Toen ik onlangs mezelf in een oude jeans probeerde te proppen, zei Jip namelijk doodleuk; Je buik lijkt wel een muffin mama! Jeetje, dat kwam aan!! Een dergelijke opmerking kan ik van puber Tess nog wel verdragen, maar van mijn lieve Jip…. Ai, dat deed pijn!

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 × twee =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.