Menu

Scheiding nummer 2, blog van Meike

scheiding nummer twee


scheiding nummer tweeWe zijn nu toch al een jaar of 8 samen en zoals zoals dat soms gaat met relaties die wat langer duren is het plezier er nu toch wel helemaal uit.

We hebben dit ook al eens naar elkaar uitgesproken want we merkten het ook soms duidelijk aan elkaars gedrag. Dan probeerden we het weer. We maakten ruzie, daarna plannen en afspraken en begonnen weer met goede moed opnieuw. Blij dat alles was uitgesproken en in de veronderstelling dat we daardoor meer waardering voor elkaar hadden gekregen. We durfden elkaar weer in de ogen te kijken.

Maar ondanks alle pogingen ten spijt is het nu toch tijd om de werkelijkheid onder ogen te zien. Het doet pijn, bij de een wat meer dan bij de ander.

De ruzies hadden geen doel meer. Geen opluchting en geen hoop meer na afloop. Geen goede bedoelingen en geen energie om opnieuw te beginnen en alles beter te maken. Alleen maar een dieper wordende afkeer. Het wederzijds vertrouwen is helemaal weg.

Er vloeien tranen en de wanhoop en woede is gewoon tastbaar.

Onzekerheid en angst voor de toekomst voert de boventoon bij degene die vertrekt….ook al heeft ze hier zelf de aanzet toe gegeven en is ze er volledig van overtuigd dat dit de enige en beste oplossing is.

Enkele wederzijdse vrienden weten het want we kunnen het ook in de dagelijkse omgang gewoon niet meer verbergen. Ze weten niet goed hoe ermee om te gaan want ze kunnen er niet met de ander over praten. Alleen met elkaar en dat is ook op zijn zachtst gezegd lastig gezien de omstandigheden.

We maken afspraken over hoe en wanneer de een uit huis vertrekt, hoe we de financien afwerken en hoe we het de vrienden gaan vertellen…..

De een pakt de laatste spulletjes in een doos en levert de sleutel in.

Mijn werkgever en ik gaan definitief uit elkaar…..collega`s in verwarring achterlatend.

Poeh….deja-vu

Meike is sinds 2013 gescheiden. Ze blogt over haar scheiding. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes + = 13
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.