Menu

Win het boek: Vitaal scheiden

Vitaal scheiden

We hebben een mooi boek voor je gevonden. Een boek dat je voorbereidt op je scheiding. Schrijf onder de blog je reactie en maak kans op éen van de drie exemplaren die we verloten.

 Als je gaat scheiden, is de behoefte aan informatie groot. Je weet niet waar te beginnen en wat er allemaal geregeld moet worden. Om deze reden hebben wij meegewerkt aan het boek ‘Vitaal scheiden’.

Doel van het boek is om goed voorbereid te zijn bij je scheiding. Het boek beschrijft stap voor stap het scheidingsproces dat je samen met de hulp van een mediator doorloopt. De titel van dit boek ‘Vitaal scheiden’ lijkt misschien ‘vreemd’. Maar dit boek is juist bedoeld om te zorgen dat je het scheidingsproces zo goed mogelijk doorloopt en er wellicht zelfs sterker uitkomt.

Praktische en emotionele kant

‘Vitaal scheiden’ besteedt zowel aandacht aan de praktische als emotionele kant van de scheiding. Op praktisch gebied komt per onderwerp aan de orde wat je vast moet leggen en welke verschillende mogelijkheden er zijn. Zoals: de zorgverdeling van de kinderen; de verdeling van allerlei financiële zaken en de verschillende opties rond de eigen woning.

Ook vind je diverse tips en ervaringen over de emotionele kant van een scheiding. Zoals: hoe vertel je je kinderen over de scheiding; wat doe je als er een nieuwe partner in het spel komt; hoe voorkom je een vechtscheiding en hoe krijg je je leven na de scheiding weer op de rails.

Tip voor een betere communicatie

Het is cruciaal om tijdens en ook na de scheiding de communicatie met je ex goed te houden. Daarom alvast een voorbeeld en tip uit het boek.

Robert en Sabine gaan scheiden. Sabine heeft een aantal ideeën over de opvoeding van de kinderen, die verschillen van die van Robert. Bijvoorbeeld wat ze moeten eten en hoe laat ze door de week naar bed moeten. Robert is hier makkelijker in; de kinderen mogen later naar bed en als ze niet elke dag warm eten, is dat ook goed. Als ze hierover praten, loopt het vaak uit op ruzie. Sabine wordt kwaad en gaat schreeuwen en Robert haakt al snel af en gaat weg.

 Robert en Sabine hebben een andere manier van communiceren. Sabine is resultaatgericht en Robert is meer associatief en doet dingen wanneer het hem uitkomt. Ze begrijpen elkaar niet en veroordelen elkaar, omdat de ander het niet op de ‘goede manier’ doet; oftewel niet op zijn of haar manier.

Hoe kunnen ze hier mee omgaan en uit dit patroon komen? Van belang is dat Robert en Sabine zich realiseren dat ze verschillend zijn en ieder op een andere manier communiceren. Het is belangrijk dat zij hier vervolgens rekening mee houden.

Voor je eigen situatie: herken hoe je zelf communiceert, hoe je dingen zegt en hoe de ander dat doet. Houd vervolgens rekening met elkaars stijl. Vraag de ander wat hij of zij bedoelt of graag wil. Probeer je in te leven in elkaar en te begrijpen wat de ander bedoelt.

Meer informatie

Over het boek is meer informatie te vinden op: www.vitaalscheiden.nl.

Win een exemplaar

Onder leden van onze community verloten we 2 exemplaren van dit boek. Laat ons in een reactie op dit bericht, of via een mail naar info@nieuwestap.nl weten of je daarvoor in aanmerking wilt komen. De verloting vindt plaats op 14 januari 2017. Ben je nog geen lid van de community, meld je dan gratis aan!

 

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier + = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.